İstanbul Maltepe Belediyesi Hangi Parti? İşte Son Yerel Seçim Sonucu

Maltepe Bleediyesi'nde işçiler, toplu sözleşmede anlaşmazlık nedeniyle greve gitme kararı aldı. Peki Maltepe Belediyesi hangi partinin?

İstanbul Maltepe Belediyesi Hangi Parti? İşte Son Yerel Seçim Sonucu

Maltepe Belediyesi hangi parti? İşte son seçim sonuçları.

Son dakikalarda en merak edilen konu Maltepe Belediye Başkanı'nın hangi partiden olduğu konusu oldu. 

Maltepe Belediyesi’nde çalışan 1588 personelin toplu iş sözleşmeleri için DİSK’e bağlı Genel İş Sendikası’yla anlaşma sağlanamadı. 

Başkan Kılıç, yaptığımız konuşmada ‘param yok’ vurgusunu yaptı, belediyenin gelir-gider rakamlarını da şöyle anlattı:

“Sendikayla yaklaşık 6 aydır görüşmelerimiz sürüyor. Fakat bir anlaşma ne yazık ki sağlanamadı. Maltepe Belediyesi’nde çalışan işçilere zaten asgari ücretin üstünde maaş ödüyorduk. Düşük ücret alanların maaşlarına iyileştirme yapmayı da kapsayan teklifimizi sunduk. Bu teklifte, ikramiyeler ve eğitim yardımıyla birlikte maaş 4500 TL’yi buluyor. Bu rakam net maaş değil, ikramiye ve ek ödeneklerle birlikte. Fakat sendika 5200 TL dedi.

Ben de bütçemi aşıyor, bu maaşı ödeyemem deyince greve çıktılar. İşçilerimizin, emekçilerimizin grev hakkına saygı duyuyorum ama param yok ne yapayım! Gelir-gider ortada. Maaşlara ayda 20 milyon TL ödüyorum. Yani yılda 240 milyon TL. Maltepe Belediyesi’nin yıllık geliri ise 310 milyon TL. 240 milyon TL’yi maaşlara verince geriye kalıyor 70 milyon TL. Ben bu 70 milyon TL ile 550 bin nüfuslu bir ilçenin bir yıl boyunca hizmetlerini, yatırımlarını yapmak zorundayım. Keşke belediyenin daha fazla geliri olsa da işçilere daha fazla maaş ödeyebilsem. Ama gelir bu kadar. Personel gideri gelirin yüzde 70-80’ini bulmuş durumda. Hal böyleyken taviz veremem. Bütçedeki yedek ödeneği bile aktararak işçilere verilebilecek maksimum rakamı yakaladık. Koca bir ilçenin onlarca hizmeti, yatırımı var. Para olmadan nasıl yaparım bunları! Anlayış göstermeleri gerekiyor.”"

BİLDİRİMLE HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN:

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN

MALTEPE BELEDİYESİ HANGİ PARTİ?

Maltepe Belediye seçim sonuçları şu şekildeydi: