İsrail'e Büyükelçi Ataması Yapıldı

İsrail büyükelçiliğine dış politika danışma kurulu üyesi Şakir Özkan Torunlar atandı. Uzun yıllardan beridir İsrail ile devam eden gerginlik nihayetinde yerini ılıman bir politikaya bıraktı. İsrail ile normalleşme sürecinin sonrasında çok önemli bir adım atıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasını taşıyan resmi gazetede yayınlanan karara göre;

İsrail'e Büyükelçi Ataması Yapıldı

“İsrail Devleti nezdinde Türkiye Cumhuriyeti büyükelçiliğine 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı kararnamesinin 2 ve 3. maddeleri gereğince dış politika danışma kurulu üyesi Şakir Özkan Torunlar atandı.”

Şakir Özkan Torunlar Kimdir?

TED Ankara kolejini bitirdikten sonra Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesinden 1982 senesinde mezun oldu. Dışişleri Bakanlığı'na 1983 senesinde giriş yaptı ve Orta Doğu Genel Müdür yardımcılığı ile Güvenlik İşleri Genel Müdürlüğü yardımcılığı görevlerini yerine getirdi. 2008 ile 2010 senelerinde Bangladeş Büyükelçisi oldu ve 2010 ile 2014 yılları arasında Kudüs başkonsolos olarak Filistin büyük elçiliği görevini yerine getirmişti.


2014 senesi itibariyle Dışişleri Bakanlığı ikili siyasi ilişkiler (Güney Asya) genel müdürü olarak görevini yerine getiren Torunlar, 17 Ocak 2017 senesi ile 2021 senesinin mayıs ayına kadar Hindistan Büyükelçisi oldu. 2021 senesi itibariyle dış politika danışma kurulu üyesi olan Torunlar, 6 Ekim tarihindeki kararname ile birlikte Türkiye'nin İsrail büyük elçisi oldu. İngilizce ve Fransızca bilen Torunlar evli ve bir çocuk babasıdır.