Irak'tan ABD'ye : Askerlerinizi Çekin

Irak Başbakanlığı, Irak'taki ABD askerlerinin çekilmesi için ABD'ye çağrıda bulundu. Irak, ABD-İran gerilimi patlak verdiğinde ülkesindeki ABD askerlerinin gitmesi için çağrıda bulunmuş fakat ABD bu talebi görmezden gelmişti. Irak Başbakanlığı bu sefer resmi adımı attı.

Irak'tan ABD'ye : Askerlerinizi Çekin

General Kasım Süleymani'nin öldürülmesinin ardından zirveye çıkan ABD-İran geriliminde, yeni adımlar atılıyor. Irak merkezi yönetim Başbakanlık ofisinden yapılan açıklamada, ABD'nin Irak'tan çekilmesi yönündeki talep yinelendi. Irak Başbakanlık ofisi açıklamasında Abdülmehdi'nin askerlerin ülkeden çıkarılması için mekanizma formüle edilmesini istediği bu talebinde ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo'ya telefonla görüşme esnasında iletildiği bildirildi. Irak Başbakanı, Irak parlamentosunun talebinin yerine getirilerek, ABD askerlerinin ıraktan çekilmesi gerektiği belirtildi. ABD ise bu talebi de reddetti.

ABD'den yapılan açıklamada, "Şu anda Irak'a giden heyetin amacı, Irak'la stratejik ortaklığımızı nasıl daha da geliştirebileceğimizi ve Orta Doğu'daki haklı ve uygun askeri varlığımızı konuşmaktır, yoksa askerlerin geri çekilmesini görüşmek değil." denildi.