İmamoğlu Davası Gerekçeli Kararı Açıklandı

2 yıl 7 ay 15 günlük hapis cezası ile siyasi yasak karara verilen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile ilgili davadan mahkeme, 17 sayfalık gerekçeli kararını açıkladı. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile ilgili verilen 2 yıl 7 ay 15 günlük hapis cezası davasının gerekçeli kararı mahkeme tarafından açıklandı. 17 sayfalık gerekçeli karar, mahkeme tarafından kaleme alındı.

İmamoğlu Davası Gerekçeli Kararı Açıklandı

Ceza İndirimi Neden Yapılmadı?

Yargılama süreci içerisindeki davranışları ile mahkeme tarafından yapılan yargılamayı ciddiye almaması gibi gerekçeler gösterilerek Ekrem İmamoğlu hakkında verilen gerekçeli kararda ceza indirimi yapılmadığı belirtildi.

Peki Neler Olmuştu?


İstanbul Büyükşehir Belediye başkanı Ekrem İmamoğlu, İçişleri Süleyman Soylu'nun kendisine 'ahmak' demesine cevaben '31 Mart'ta seçimi İptal ederler ahmaktır' şeklinde sözler sarf ettiği gerekçesiyle Yüksek Seçim Kurulu üyelerine hakaret ettiği gerekçesiyle hakkında iddianame hazırlandı ve iddianamenin mahkeme tarafından kabul edilmesinden sonra yargılama sonucunda kendisine 2 yıl 7 ay hapis cezası verildi.

İstanbul Büyükşehir Belediye başkanı Ekrem İmamoğlu'na verilen bu ceza aynı zamanda siyasi yasak da getiriyor. Fakat bu ceza, İstinaf mahkemesinde görüşüldükten sonra verilen cezanın indirim uygulandıktan sonra ona masası halinde yeniden itiraz edilebilir ve dosya bu sefer yargıtaya gidebilir. Kısacası bu cezanın onanması ile Ekrem İmamoğlu'na siyasi yasak getirilmesi durumları ancak İstinaf ve Yargıtay tarafından cezanın onanması ile geçerli olacak.