İBB Raporu Savcılığa Teslim Edildi

İBB raporu savcılığa teslim edildi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi için İç İşleri Bakanlığı’nın hazırladığı tevdi raporu savcılığa gönderildi.

İBB Raporu Savcılığa Teslim Edildi

Ne Olmuştu?

İç İşleri Bakanlığı, İstanbul Büyükşehir Belediyesinde görev yapan personellerin işe alım durumlarının incelenmesini talep etmişti. İstanbul Büyükşehir Belediyesinde görev yapan kişilerin terörle bağlantılı olduklarını öne sürerek incelenmesini talep etmişti.
Buna ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında; personelin işe girişlerine yönelik tevdii raporu açıklandı. Bu rapor İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı memur ve soruşturma bürosuna teslim edildi. 


İddianın Kaynağı Süleyman Soylu
İddia İç İşleri Bakanı Süleyman Soylu’dan gelmişti. Soylu açıklamasında; İstanbul Büyükşehir Belediyesinde görev yapan 1668 kişinin veya yakınının “terörle irtibatlı ve iltisaklı” olduğunu söyleyerek soruşturma açılmasını talep etmişti.

Belediyeden Açıklama Gelmişti
Tüm bu iddiaların ardından İstanbul Büyükşehir Belediyesinden bir açıklama gelmişti. Yapılan açıklamada; terör ile bağlantılı kişilerin kamuda görev yapabilmesinin kendi sorumluluklarında olmadığını, bu sorumluluğun İç İşleri Bakanlığı’na ait olduğunu bildirmişti. 
Bu iddiaların üzerine personelin nasıl işe girdiklerine dair araştırma yapılmıştı. Personelin işe giriş süreçlerine ilişkin araştırma raporu tamamlandı ve Başsavcılığa tevdii edildi. Sonunda ya dava açılacak ya da kovuşturmaya gerek yok denilecek.