İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu Ameliyat Oldu

İBB Sözcüsü Murat Ongun, yaptığı son dakika açıklamasında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun korona olmadan 2 gün önce apandisit ameliyatı olduğunu söyledi.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu Ameliyat Oldu

Ekrem İmamoğlu, hasta olmadan 2 gün önce ameliyat olmuş.

Hürriyet'ten Fatma Aksu bugün kaleme aldığı yazısında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun apandisip ameliyatı olduğunu yazdı. 

KORONAYA YAKALANDI

Geçtiğimiz Cumartesi günü bir açıklama yapan Murat Ongun, Belediye Başkanı İmamoğlu'nun koronaya yakalandığını söyledi. Açıklama sonrası bir video yayımlayan İmamoğlu şunları söyledi

İMAMOĞLU, KORONA OLMADAN 2 GÜN ÖNCE AMELİYAT OLDU

İstanbul Büyükşehir Belediye Sözcüsü Murat Ongun , Hürriyet Gazetesi 'ne verdiği röportajda  "Başkanımız geçtiğimiz hafta pazartesiyi salıya bağlayan gece sabaha karşı şiddetli karın ağrısıyla uyandı. Saat 13.00 sularında Amerikan Hastanesi'ne kontrole gitti. Karın emarı çekildi. Apandistin ameliyatla alınmasına karar verildi. Önce COVID testi yapıldı. Çarşamba günü test negatif çıkınca, o gün Amerikan Hastanesi'nde, saat 16.00'da küçük bir operasyon geçirdi. 25 dakikalık bir operasyonla apandisiti alındı. 22 Ekim Perşembe günü sabah 08.00'de taburcu oldu. Cuma akşamı Başkan'ın ateşi çıkınca, apandisit operasyonundan kaynaklı olabilir diye tekrar hastaneye gittik. Ateş demek, koronavirüs demek. Yapılan testlerin sonucu pozitif çıkınca, koronavirüs tedavisine başlandı." dedi.

Apandisit Nedir: Kalın bağırsaktan uzanan 8-9 cm uzunlukta bir doku tüpü olan ekin iltihabıdır. Apandis (apendiks) kör bağırsak olarak da bilinir, ince bağırsaklar ile kalın bağırsağın birleşme yerindeki solucan benzeri yapıdır, bu organın iltihaplanmasına apandisit denir.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA