Hükümetten Yerel Seçim Anket Sonuçları Açıklaması

Hükümetten seçim anketleri ile ilgili son dakika açıklaması geldi. Yapılan açıklamada Numan Kurtulmuş anket sonuçlarını değerlendirdi.

Hükümetten Yerel Seçim Anket Sonuçları Açıklaması

Numan Kurtulmuş 'tan anket sonuçları açıklaması.

Habertürk 'e konuk olan AK Partili Numan Kurtulmuş, seçim gündemini değerlendirdi ve anket sonuçlarına değindi. 

AK PARTİ'DE OY DÜŞÜŞÜ OLUR MU?

Son dönemlerde yaşanan ekonomik sıkıntıların seçime nasıl yansıyacağı yönündeki soruya Numan Kurtulmuş şu şekilde cevap verdi:

"Yaptırdığımız anketlerde gördük ki geçmiş seçimlerle kıyasladığımızda, bu seçim enteresan bir şekilde kararsız kitlenin çok olduğu bir seçim. Ama Sayın Cumhurbaşkanımız her gün iki veya üç miting yapıyor. AK Parti'nin adayları ve diğer siyasi aktörlerimizle de bütün gücümüzle sahada var olmaya gayret ediyoruz. Anadolu'yu karış karış dolaşıyoruz. Çalıştıkça, sahada var oldukça ve siyasi argümanlarımızı ortaya koydukça bu anlamda AK Parti'nin hem seçimdeki motivasyonu yükseliyor hem de sonuçların çok daha kuvvetli bir şekilde lehimize döndüğünü görüyoruz."

ANKARA'DA SON DURUM

Ankara 'da son durum ile ilgili gelen soruya yanıt olarak Kurtulmuş, "Bu yeni bir şey değil. Cumhurbaşkanımız daha evvel de böyle şeyler söylemişti. Kendisi her gün başka bir şehre gidiyor ve orada meydanlarda büyük kalabalıklar tarafından karşılanıyor. Bunların taşıma kalabalıklar olmadığı da aşikar. Cumhurbaşkanımız siyasi tecrübesiyle sahayı test ederek konuşuyor. Bizim de sahada gördüğümüz budur. Vatandaşın dili bambaşka bir şey söylüyor. Milletimiz bu seçimde de AK Parti'yi, Recep Tayyip Erdoğan'ı, Cumhur İttifakı'nı büyük oranda destekleyecektir. Bazı şehirlerle ilgili karşımıza öyle anketler geliyor ki, bir şirketin anketiyle diğer şirketin anketi arasında yüzde 14-15 farklılıklar var. Siyasetin rasyonalitesi bunu mümkün kılmaz. Biz de bunlardan dolayı anketlere güvenmiyoruz dedik. Tabii ki parti olarak kendi anketlerimizi yapıyoruz." cevabını verdi.

AK PARTİ 'NİN ANKETLERİ

AK Parti tarafından anket yapılıp yapılmadığına yönelik gelen soruya da Kurtulmuş şu şekilde cevap verdi:

"Gayet güzel! Bazı illerde haftalık, hatta birkaç günlük anketler yapıyoruz, orada adayla veya partinin söylemiyle ilgili olarak herhangi bir şey varsa onları düzeltme imkanı buluyoruz. Kamuoyunu önemseyen dinamik bir partiyiz. Dolayısıyla kendi anketlerimiz çalışmalarımıza ışık tutuyor. Ama birilerinin yaptığı manipülatif anketlere bakarak, "Eyvah!" da demiyoruz."

Kamubulteni.com |  Ankara