'Her 100 Bin Kişiye 28 Diyetisyen' Kanun Teklifi TBMM'de

Diyetisyen istihdamının arttırılması için kanun teklifi geldi. TBMM'ye sunulan kanun teklifinde her 100 bin kişiye 28 diyetisyen olacak şekilde alımların yapılması talep edildi.

'Her 100 Bin Kişiye 28 Diyetisyen' Kanun Teklifi TBMM'de

HDP'den Diyatisyen alımının arttırılması için yeni adım.

Halkların Demokratik Partisi Iğdır Milletvekili Habip Eksik, TBMM'ye bir kanun teklifi verdi. Habip Eksik verdiği kanun teklifinde diyatisyen istihdamının arttırılmasını talep etti ve her 100 bin kişiye 28 diyetisyen düşmesi gerektiğini savundu. Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu ile Plan ve Bütçe Komisyonuna gelen 7/5/1987 Tarihli ve 3359 Sayılı Sağlık Hizmetleri Temel Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifinin özeti şu şekilde açıklandı:

"Teklif ile; her 100.000 kişiye 28 diyetisyen oranını sağlayacak şekilde sağlık kurum ve kuruluşları ile diğer kamu kurum ve kuruluşlarında diyetisyen istihdam edilmesi amaçlanmaktadır."

KANUN TEKLİFİNİN METNİ

Söz konusu kanun teklifi komisyonlarda önümüzdeki günlerde gündeme gelecek. Komisyon oylamasında kabul edilip işleme alınırsa teklif daha sonra TBMM Genel Kurulu'na sevk edilecek.