HDP'den Meclisten Çekilme Açıklaması (Sine-i Millet Nedir?)

Son dakika haberi: HDP 'den sine-i millet açıklaması geldi. İşte HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Sezai Temelli'nin açıklamaları.

HDP'den Meclisten Çekilme Açıklaması (Sine-i Millet Nedir?)

HDP Meclisten çekilecek mi?

HDP 'den son dakika açıklaması geldi. Yapılan açıklamada meclisten çekilip çekilmeyeceği meselesine değinildi. HDP 'nin sine-i millete döneceği söylenmişti. 

HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Sezai Temelli partilerinin 'kayyum atamalarına' ilişkin tutumunu açıkladı. Meclis'ten çekilip 'sine-i millete' dönecekleri söylenen HDP'liler, 'erken seçim istedi.

İşte o açıklamalar:

-Türkiye halklarının AK Parti-MHP sultasından kurtulması için erken seçim istiyoruz.

ERKEN SEÇİM

-Bu bir erken seçim çağrısıdır, bu bir meydan okumadır. Hodri meydan diyoruz. Bütün muhalefeti erken seçim talebi etrafında toplanmaya davet ediyoruz.

MECLİSTEN ÇEKİLECEKLER Mİ?

-HDP'nin belediyelerden ve parlamentodan çekilmesi görüşü çeşitli alanlarda ifade edilmektedir. Unutulmamalı ki HDP bu kazanımları kolay elde etmedi. Çekilmeyi bu zorba saray rejimi istemektedir. HDP çekilmeyecektir.

Sine-i Millet nedir? istifa etmek, halk arasına dönmek, mücadeleye tabandan devam etmek gibi bir anlamı var galiba, avantajı nedir, nasıl prim yapar, nasıl tehdit unsuru oluşturur hiç bilemeyeceğim.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA