HDP Vekiller, İmralı İle Görüşmek İçin Bakan Bozdağ’a Dilekçe Verdi

Adalet Bakanlığı'na yürüyen HDP'li vekiller, bugün ise Abdullah Öcalan ile görüşmek amacıyla adalet bakanı Bekir Bozdağ’a dilekçe verdi.

HDP Vekiller, İmralı İle Görüşmek İçin Bakan Bozdağ’a Dilekçe Verdi

HDP milletvekilleri Remziye Tosun, Sezai Temelli, Dilan Dirayet Taşdemir, Şevin Coşkun, Abdullah Koç ile Berdan Öztürk bugün İmralı F Tipi Yüksek Güvenlikli Kapalı Ceza İnfaz kurumunda bulunan PKK lideri Abdullah Öcalan ile açık görüş gerçekleştirmek amacıyla adalet bakanı Bekir Bozdağ dilekçe verdi.

HDP milletvekilleri dün Abdullah Öcalan'a yönelik tecritin kaldırılması talebi ile Adalet Bakanlığı'na yürümüştü ve Abdullah Öcalan’dan haber alınamadığını dile getirmişlerdi.


Çözüm süreci içerisinde AK Parti iktidarı, HDP'li vekillerin İmralı da Abdullah Öcalan ile görüşmesi ne müsaade ediyordu.


HDP'li vekiller tarafından Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’a verilen ve İmralı'da bulunan Abdullah Öcalan ile görüşme talebini yansıtan dilekçeye cevap olarak ne geleceği ise merak edilmeye başlandı. Eğer ki Adalet Bakanlığı buna izin verirse o zaman HDP'li vekiller, PKK elebaşı Abdullah Öcalan ile görüşmek amacıyla İmralı'ya gidecek.