HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan: Taksim'de Yaşanan Karanlık Patlama Kesinlikle Tesadüf Değildir

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde partisinin Grup toplantısında konuşan halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, 'Bütçe görüşmelerinde içinde kadının adı dahi geçmiyor, şerhimizi koyacağız.' Dedi.

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan: Taksim'de Yaşanan Karanlık Patlama Kesinlikle Tesadüf Değildir

Pervin Buldan'ın Açıklamaları Şöyle;

“Savaş, can almaya devam ediyor. Gaziantep'in Karkamış ilçesi başta olmak üzere hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, ailelerine sabır diliyorum. Savaş, en büyük yıkımdır, felakettir, acıların en tarifsiz savaşlarda yaşanır. Bütün bu savaş dönemlerinde bütün mağduriyeti hep bir kadınlar, anneler, çok daha derinden yaşarız ve hissederiz. 


İktidarlarının bekası için yaşamı hiçe sayan AKP-MHP savaş zihniyetini herkes görmelidir. Kaybedeceğini gören AKP-MHP ittifakı, siyasi ömrünü uzatmak için seçim kampanyasını savaş politikaları ile başlatmış durumdadır. Kuzey ve Doğu Suriye, sivil yerleşim bölgelerine yönelik gerçekleştirilen hava operasyonu ve saldırılarının hemen öncesinde, Taksim'de yaşanan karanlık patlama kesinlikle tesadüf değildir. 

Ortada Elbette aydınlatılması gereken yanında soru işareti vardır. Bu karanlığı açığa kavuşturmak yerine savaş siyasetine sığınan iktidara, bu oyunlar tutmayacaktır demek isterim. 


AKP-MHP iktidarının iddia ettiği gibi Kuzeydoğu Suriye'deki yönetim modeli, ve Türkiye için bir tehdit değildir. Halkların ortak geleceği için asla tehlike, AKP-MHP'nin dayattığı savaş politikasıdır.”

Dedi.