HDP Cumhurbaşkanlığı Adaylığı İçin Kararını Açıkladı

Cumhurbaşkanlığı adaylığında ittifakları mı destekleyeceği yoksa kendi adayını mı çıkaracağı merak edilen HDP, kararını verdi. Yapılan açıklamada kendi adaylarını belirlemek için çalışmalara başlandığı belirtildi.

HDP Cumhurbaşkanlığı Adaylığı İçin Kararını Açıkladı

2023 Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde nasıl bir yöntem izleyeceği merak edilen partiler arasında yer alan HDP’de son karar açıklandı. HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, partisinin grup toplantısında açıklamalarda bulundu.

HDP Kendi Adayını Belirleyecek

Cumhurbaşkanı Adaylığı ile ilgili Mithat Sancar, HDP’nin Eylül ayında sunduğu deklarasyonu hatırlatarak şu açıklamasında “Türkiye’de demokratik dönüşüme giden yolu açmak için, siyasi sorumluluğun bilincinde bir tavır geliştirdik. Bu önerimiz hak ettiği derecede tartışılmadı. Ya özünden saptırıldı ya da kulak ardı edildi. Bazıları Spekülasyonları beslemek ve HDP’nin politik gücünü etkisiz göstermek için spekülasyonlara devam ettiler. Önerimiz ve çağrımızın karşılık bulmaması halinde, cumhurbaşkanı seçimlerine kendi adayımızla girmemizin en önemli seçenek olarak gündemimizde yer aldığını sık sık hatırlatmak zorunda kaldık” ifadelerine yer vererek HDP’nin cumhurbaşkanı adayını belirlemek için çalışmalara başladığını duyurdu.

Aday Profili

Sancar, açıklamasının devamında, “Dün MYK toplantımızda cumhurbaşkanı seçimi konusunda geldiğimiz aşamayı paylaşma kararı aldık. Bu kararın birbirini tamamlayan iki boyutu var. Bu geçiş süreci son derece kritik. Cumhurbaşkanlığı seçimi hayati önemde ama aynı zamanda demokratik sorumluluğu da dikkate alan, gerekliliklerini titizlikle yerine getirmeye çalışan bir parti olarak hareket ediyoruz. Cumhurbaşkanı adayında aradığımız nitelikleri belirledik. Geçiş sürecinin gerekliliklerini yerine getirebilecek, demokratik dönüşümün önünü açabilecek bir aday profili çıkardık. Adayın bu nitelikleri taşıması gerektiğini söylüyoruz. Kendi adayımız için de niteliklere uygun isim arayışını başlattık. Bu niteliklere sahip bir aday çıkarmak için mekanizmalarımızın işleyişini hızlandırma ve çalışmalarımızı yoğunlaştırma yoluna girdik” dedi.

KAMU İLANLARI VE MEMUR ALIMLARINDAN ANLIK OLARAK HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

 

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZI TAKİP EDEREK TÜM İLANLARDAN ANINDA HABERDAR OLUN!

 /  /