Güvenlik Soruşturması Teklifinde Sert Gelişme: TBMM Başkanı Şentop Masaya Yumruğunu Vurdu ve...

Güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması kanun teklifinin görüşmelerinde çıkan tartışma hala devam ediyor.

Güvenlik Soruşturması Teklifinde Sert Gelişme: TBMM Başkanı Şentop Masaya Yumruğunu Vurdu ve...

Güvenlik soruşturmasında TBMM Başkanı yumruğunu masaya vurdu.

TBMM Genel Kurulu'nda geçtiğimiz hafta güvenlik soruşturması ve arşiv araştrırması kanun teklifi oylandı. Maddelere geçilmek için yapılan oylamada muhalefetin oyları ile red kararı çıktı. 

Red kararı çıkması sonrası AK Parti iç tüzüğe uyulmadığı , itirazların dikkate alınmadığını söylerken CHP, herhangi bir ihlal olmadığını söyledi. Bu açıklamalar ve gelişmeler sonrası TBMM Başkanı Mustafa Şentop Meclise geldi ve söz konusu gelişmeler ile ilgili toplantı yapıldı.

Düzenlenen toplantıda sert görüşmeler gerçekleştiği bildirildi. TBMM Başkanvekili CHP'li Haydar Akar'ın TBMM Başkanı Mustafa Şentop'un olaya müdahil olmasını milli iradeye darbe olarak nitelendirmesi üzerine Mustafa Şentop'un yumtuğunu masaya vurarak,  "Başkan vekilleri, Meclis Genel Kurulunu kendi nam ve hesaplarına göre yönetmezler. Meclis başkanları adına yönetirler. Benim vekilim yönetirken de içtüzük gereği hata olduğu takdirde bunun siyasi, hukuki sorumluluğu bendedir. Bu şekilde milli iradenin tecellisine karşı adeta bir kumpas yapıldığı şüphesi varsa tabii ki yetkilerimi kullanacağım" dediği ve Akar'a bu şekilde tepki gösterdiği aktarıldı.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA