Gökhan Özoğuz'dan Komünist Başkan'a Eleştiri

Tunceli Belediyesi yazısının Dersim Belediyesi olarak değişmesi kararına bir tepki de Gökhan Özoğuz 'dan geldi.

Gökhan Özoğuz'dan Komünist Başkan'a Eleştiri

Tunceli isminin değişmesi meselesi tepki çekmeye devam ediyor.

31 Mart günü yapılan yerel seçimlerde , Türkiye Komünist Partisi’nden aday olan ve seçimlerden zaferle ayrılan  “Komünist Başkan” olarak bilinen Fatih Mehmet Maçoğlu başkanlığında yapılan İl Meclis olağan ve olağanüstü toplantılarda kararlar aldı.

Tunceli Belediyesi, meclis toplantılarında alınan kararları kamuoyu ile  paylaştı. Söz konusu açıklamada, belediye hizmet binalarındaki tabelaların 'Dersim Belediyesi' olarak değiştirilmesinin oy çokluğuyla kabul edildiği bilgisine yer verildi. 

Bu gelişme sosyal medya üzerinde tepki çekerken , karar sonrası açıklama yapan ünlü şarkıcı Gökhan Özoğuz, daha önce desteklediği “Komünist Başkan” olarak bilinen Fatih Mehmet Maçoğlu 'nu eleştirdi. 

Özoğuz Twitter adresi üzerinden konu ile ilgili yaptığı açıklamasında "Bir değişim varsa bile kanuni olarak Meclis'ten geçip onaylanması lazım. 1935'te yukarıda yazıdaki nedenlerden dolayı değişmiş. Bugün tekrar değişecekse meclis kararı ile kanuni yollardan değişir. Yoksa 1935 Tunceli kabul edilmiştir! Ferdi, duygusal karar almalar kaos yaratır" dedi.