Gelecek Partisi Genel Başkanı Davutoğlu: Yetişkinler için 1000, Çocuklar için 500 TL Destek Verilmeli

Gelecek Partisi Genel Başkanı, 62, 63, 64. hükümetlerin Başbakanı Ahmet Davutoğlu , Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bugün açıkladığı tam kapanma sürecine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Davutoğlu: Yetişkinler için 1000, Çocuklar için 500 TL Destek Verilmeli

Tam kapanma kararının doğru bir karar olduğunu fakat kararın geç alındığını söyleyen Gelecek Partisi Lideri, tüm hanelere, acilen ve herhangi bir şart , başvuru olmaksızın yetişkinler için 1000 , çocuklar için 500 liradan az olmamak üzere hibe desteği verilmesi gerektiğini söyledi. Konuya ilişkin sosyal medya hesabından bir mesaj yayımlayan Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, "Tam kapanma doğru ama çok geç alınmış eksik bir karardır. Ek olarak, kapanmadan mağdur olan bütün hanelere, acilen herhangi bir şart ve başvuru olmaksızın, yetişkinler için 1000 TL, çocuklar için de 500 TL’den az olmamak üzere nakdi hibe desteği sağlanmalıdır." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Ramazan Ayı Sonuna Kadar Sürecek Tedbirleri Açıkladı ( Tam Kapanma )

ERDOĞAN'IN AÇIKLAMALARINDAN SATIR BAŞLARI:

Bayram sonrasına kadar sürecek yeni tedbirlerimiz şu şekilde: 

29 Nisan Perşembe Akşamı saat 19.00'dan başlayıp, 17 Mayıs Pazartesi sabah 05.00'e kadar sürecek şekilde tam kapanmaya geçiyoruz.

Bu tarihler arasında kesintisiz sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak. Üretim, imalat, gıda , sağlık gibi alanlarda istisna tutulan alanlar hariç tüm iş yerleri faaliyetlerine ara verecektir. Yeme içme sektöründe sadece paket servisle hizmet verilecek. Zincir marketler pazar günleri kapalı olacak, diğer günlerde belirlenen saatlerde hizmet verecekler. Şehirlerarası seyahatlerin tamamı izne tabii olacak, Şehirlerarası araçlar yüzde 50 kapasite ile hizmet verebilecekler. Önceki uygulamalardan farklı olarak, Konaklama tesislerindeki rezervasyonlar istisna teşkil etmeyecek. Kamu personeli uzaktan ve dönüşümlü çalışmaya yönlendirecekler. Ana okulu, kreş, 8. ve 12. sınıflar dahil tüm kurumlarda yüz yüze eğitime ara verilecek. Tüm sınavlar erteleneecektir.

Tarım sektöründe çalışanların faaliyetlerini salgın tedbirlerine uygun yürütebilmesi için gereken düzenlemeler yapılacaktır. İhtiyaçlarını karşılayamayacak durumdaki vatandaşlarımız vefa ekiplerinden destek isteyebilecekler. Kurumlarımız gereken tüm tedbirleri alacaktır. Çok önemli olan bu sürecin hedeflediğimiz sonuçları verilebilmesi için kurallar en sıkı şekilde uygulanacak, tedbirlerin istismarına izin verilmeyecektir. İnşallah bu fedakarlıklarımızın karşılığını bayram sonrası hep birlikte sağlıklı huzurlu günlere ulaşarak alacağız. Rabbim yar ve yardımcımız olsun.