Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'ndan MHP Genel Başkanı Bahçeli'ye Yanıt

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin, Ahmet Davutoğlu ve Ali Babacan'ın kuracağı yeni partilere ilişkin 'Dışarıdakilerin Kuklaları' şeklindeki açıklamasına Gelecek Partisi Genel Başkanı Davutoğlu'ndan yanıt geldi.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'ndan MHP Genel Başkanı Bahçeli'ye Yanıt

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Taksim'de katıldığı bir programda gündemdeki meseleler ve MHP Lideri Bahçeli'nin yeni partilere ilişkin sözlerine dair değerlendirmelerde bulundu. Davutoğlu, "Bir siyasetçinin son sarf etmesi gereken bir söz, özellikle Devlet Bahçeli gibi tecrübe sahibi bir siyasetçi için. Dışarıdakilerin oyunları olur, eğer her farklı düşüneni dışarıdakilerin oyunu, komplosu olarak görürseniz, düşünceyi öldürürsünüz, düşünceyi öldürürseniz de bir ülkenin dimağını öldürürsünüz" şeklinde konuştu. Gelecek Partisi Genel Başkanı, Türkiye'de bir ekonomik kriz olduğunu, krizi görmeyenlerin bunu çözemeyeceğini belirterek Bahçeli'nin problem var diyenleri 'Dış Mihrak Piyonu' ilan ettiğini söyledi. 

MHP Lideri Bahçeli yeni partilere ilişkin yayımladığı yazılı açıklamada, "Yeni parti arayışları siyasi ve toplumsal bir ihtiyaçtan ziyade Türkiye üzerinde komplo ve kurgu mucitlerinin ucuz siparişidir. Küresel siyaset anlayışını rehber olarak benimseyenlerin milletimize ait, ülkemize dair hiçbir sözü olamayacak, hiçbir gelecek hedefi bulunamayacaktır. Türkiye'yi kuşatmak, kıstırmak; bununla da yetinmeyip tarihi, coğrafi ve kültürel haklarını kısıtlayıp parçalı ve pasif bir konuma sokmak isteyen emperyalist alçaklığa sempati gösterenler, sevimlilik yarışına girenler hiç kuşku yok ki kökünden ve kimliğinden kategorik kopuş yaşayanlardan başkası değildir." ifadelerini kullanmıştı.