Gaziantep Milletvekili Bayram Yılmazkaya: Uzman Çavuşlara Kadro Verilmelidir

TBMM Genel Kurulu'nda söz alan Milli Savunma Komisyonu üyesi CHP Gaziantep Milletvekili Bayram Yılmazkaya, askeri personelin sorunları ve çözümlerine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Gaziantep Milletvekili Bayram Yılmazkaya: Uzman Çavuşlara Kadro Verilmelidir

Uzman çavuşların yıllardır beklediği kadro müjdesinin verilmesi gerektiğini savunan Gaziantep Milletvekili, Uzman çavuşlarımızın sorunları da çok. En fazla şehit veren uzman çavuş camiamızın kadro istekleri yerine getirilmelidir, ast üst münasebetleri düzenlenmelidir. İçişleri Bakanlığına bağlı komutanlıklarda görevli uzman erbaşların Türk Silahlı Kuvvetleri İç Hizmet Yönetmeliği'ne mi, yoksa Jandarma ve Sahil Güvenlik Personelinin Hizmet Esasları Hakkında Yönetmelik'e mi ya da her ikisine de tabi olup olmadıkları netleştirilmelidir." ifadelerini kullandı.

SÖZLEŞMELİ ERLERİN SORUNLARINA ÇÖZÜM ÜRETİLMELİ

Subayların makam tazminatı ve sözleşmeli erlerin beklentileri konusunda da konuşan CHP Gaziantep Milletvekili, sözleşmeli erlerin mesai bitiminde evlerine gidebilmelerine dair kanunun eksik uygulandığını söyleyerek, "Yine, diğer bir konu, sözleşmeli erlerin sorunları. Mesai sonrası evlerine gidebilmelerine dair kanun eksik uygulanmaktadır. Refakat izni, mehil izni, asgari geçim indirimi, yol harcırahı, komando tazminatı gibi iyileştirme zammı haklarından faydalanamamaktadırlar arkadaşlar. Bu da yine düzeltilmesi gereken sorunlardan biridir. Yine, bunların aynı zamanda eş atamalarında sorunlar yaşanmaktadır. Yedi yıl görev yaptıktan sonra memur kadrolarına geçişte sorun yaşamaktadırlar. Bizlere de vekiller olarak devamlı geliyor, şikâyet şeklinde geliyor, uğraşıyoruz ama bir şekilde kadro bunlara çıkmıyor ve çok büyük mağduriyet yaşamaktadırlar." diye konuştu.