Flaş Haber: Fahrettin Koca ile Süleyman Soylu Arasında Tartışma Çıktı

Flaş haber: İçişleri Bakanı Süleyman Soylu 'nun istifasına giden süreçte yaşanan bir detayı Hande Fırat bugün aktardı.

Flaş Haber: Fahrettin Koca ile Süleyman Soylu Arasında Tartışma Çıktı

Flaş: Süleyman Soylu ile Fahrettin Koca arasında tartışma iddiası.

Hürriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Hande Fırat dikkat çeken bir yazı kaleme aldı. Fırat yazdığı yazısında , 10 Nisan 2020 Cuma ile 11 Nisan 2020 Cumartesi günlerinde yaşananları aktardı ve Fahrettin Koca ile Süleyman Soylu arasında ciddi bir tartışma çıktığını söyledi. 

Hande Fırat'ın yazısının ilgili bölümünde  "10 Nisan günü 30 büyükşehir ve Zonguldak'ta gece saat 24.00'ten sonra sokağa çıkma yasağının açıklanması karmaşa yaratmış, özellikle açıklamanın yöntemi, açıklamayla genelge arasındaki saat farkı tartışma yaratmıştı." diyen Hande Fırat, Edindiğim bilgiye göre, cumartesi günü İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Sağlık Bakanı Fahrettin Koca arasında telefonda ciddi bir tartışma oldu." ifadesine yer verdi.

Bu görüşme sonrası İçişleri Bakanı Süleyman Soylu 'nun telefonlarını kapattığı ve İstanbul 'a gitmek için yola çıktığı bildirildi. 

CUMHURBAŞKANLIĞI DAHİ ULAŞAMADI

Edinilen bilgilere göre telefonlarını kapatan Soylu 'ya bir ara Cumhurbaşkanlığı ekibinin dahi ulaşamadığı , temasın daha sonrar kurulduğu bildirildi. "Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı tanıyoruz." diyen Hande Fırat,  "Normal koşullarda gitmek isteyene, üstelik kendisi ona telefonda "Kal" demiş olmasına rağmen sosyal medya yoluyla açıklama yapana bir kez daha "Kal" demesi mümkün değildir. Ancak hem geçilen özel süreç, hem sürece dair tek sorumluluğun Soylu'da olmaması, hem de Soylu'ya sosyal medyadaki yoğun destek Cumhurbaşkanı'nın kararında etkili oldu. Aslına bakarsanız destek karşısında istifayı kabul etseydi belki de kimi çevreler Erdoğan'ı sorumlu tutacaktı." dedi.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA