Flaş Cumhurbaşkanı Erdoğan Anketinin Sonucu Açıklandı

Metropoll Araştırma Şirketi 'nden Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ilgili flaş anket yapıldı. Ankette Cumhurbaşkanı Erdoğan 'ın yönetimine onay veren ve vermeyenlerin oranına yer verildi.

Flaş Cumhurbaşkanı Erdoğan Anketinin Sonucu Açıklandı

Flşa anketin sonucu yayımlandı.

MetroPOLL Araştırma Şirketi bir anket yaptı. Yapılan son ankette Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı  Recep Tayyip Erdoğan ’ın yönetimine onay vermeyenlerin oranının son 1 yıl içinde 10 puan birden arttığını aktardı.

'Türkiye'nin Nabzı Ağustos 2019' başlığı ile sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yapan Metropoll Araştırma Şirketi, anket sonucunda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan' a görev onayı verenlerin oranının yüzde 44 'e gerilediğini duyurdu.

"Onaylamıyorum" diyen vatandaşların oranı ise son 1 yıl içinde yüzde 38 seviyesiinden 48  seviyesine yükseldi. Geçen yılın aynı döneminde Erdoğan'a 'görev onayı verenlerin' oranı 53.1 olmuştu.

EN DÜŞÜK DESTEK İKİ PARTİDEN

Söz konusu araştırmanın sonuçlarının açıklandığı paylaşımda AK Parti 'ye oy veren vatandaşların yüzde 90.4 'lük kısmının Cumhurbaşkanı Erdoğan 'a onay verdiği ortaya çıktı. Cumhurbaşkanı Erdoğan 'a onay veren ikinci en büyük  seçmen grubu ise yüzde 36.3 'lük oranla MHP seçmeni oldu. Erdoğan'a görev onayında en düşük destek ise HDP ve CHP seçmeninden geldi. İYİ Parti'de ise Erdoğan'a destek yüzde 9.7  seviyesinde.

ONAY VERMEYENLER: YÜZDE 48.5

Tüm seçmenlere bakılacak olursa Cumhurbaşkanı Erdoğan 'a onay vermeyenlerin oranının yüzde 48.5 seviyesinde olduğu belirtilirken yüzde 27,7 'lik kesimin kararsız ya da cevap vermediği bildirildi.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA