Flaş Berat Albayrak Açıklaması: İstifa Nedeni...

Son dakika haberi: Berat Albayrak'ın sosyal medya hesabı üzerinden yapılan istifa açıklaması sonrası istifa nedeni hakkında bir açıklama geldi.

Flaş Berat Albayrak Açıklaması: İstifa Nedeni...

Son dakika: İstifa hakkında flaş açıklama.

Önceki akşam flaş bir açıklama geldi. Berat Albayrak'ın Twitter adresi kapandı ve Tweetlerine ulaşılamadı. Daha sonra Berat Albayrak'ın İnstagram adresi üzerinden bir açıklama yapıldı ve Albayrak'ın sağlık sorunları nedeniyle istifa ettiğine yer verildi. Konu ile ilgili tartışmalar hala devam ederken flaş bir açıklama geldi. 

Gazeteci Cüneyt Özdemir, video paylaşım platformu üzerinden yaptığı açıklamada Albayrak'ın, Merkez Bankası Başkanlığına Naci Ağbal'ın ataması sonrasında, bu atamaya tepki olarak istifa ettiğini belirtti.

Söz konusu programa katılan Rasim Ozan Kütahyalı, "Özel bilgim yok ama Albayrak'ın Naci Ağbal'ın Merkez Bankası Başkanlığına atamasından rahatsız olup istifa ettiğini düşünüyorum. İkisi arasında önemli bir felsefe farklılığı var."

"Berat Albayrak çok zor bir dönemde enkaz devraldı. Evet, Doların çıkması ithal ürünleri pahalılaştırıyor. Ama bir yandan da yerli üretime kayıyoruz. Bugün lüks mağazalarda dahi yerlilik oranı yüzde 70'e geldi. BİM ve A101 gibi mağazalarda yüzde 90'ı aştı. Albayrak ciddi bir devrim yaptı. Artık ben dövizin fiyatına bakmayacağım, üretime bakacağım dedi. Değerli TL, değersiz ekonomi üretti. Bakın herkes dolar düşsün, ithal edelim harcayalım istiyor. Ama senin cari açığın var. Sen bütçeden fazla harcıyorsun."

"Bakın sanayileşmeden önce Güney Kore, Tayvan, Almanya ve Japonya... Hepsi parasını düşük tutarak kalkındı. Paranın değerli olması yöntemi Ali Babacan'ın yöntemidir. Faizi artır, kuru düşür. Sonra da cari açığı ithalatla kapat. Bu halde kimse içerde üretmiyor. Bakın tekrar söylüyorum, marketlerdeki ürünlerin yüzde 90'ı yerlidir. Biz şuan acı bir reçete yaşıyoruz. Berat Albayrak bir devrim yapmıştır ve bu devrimin meyvelerini biz daha sonra toplayacağız, bu devrim devam etmelidir.

Tayyip Erdoğan yarın faiz arttırırsa yanlış yapmış olur. Benim iki çocuğumuz isim babasıdır. Yanlış yapmış olur. Faiz artarsa kur geçici olarak düşer ama 6 ay sonra yine aynısı olur, arada olan yerli üretime olur. Bizim üreten ekonomi olmamız gerekiyor."

EMİN ÇABA'DAN FLAŞ İDDİA

Gazeteci Emin Çapa , dün akşam yaptığı açıklamada Albayrak ile Ağbal arasında daha önce tartışma olduğunu, aralarının iyi olmadığını söyledi.

AK Parti eski milletvekili Mehmet Metiner, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla istifasını duyurmasını doğru bulmadığını belirterek, "İstifanın sosyal medya üzerinden CB tensibi olmadan paylaşılmasını yanlış bulurum. Şayet açıklanan o istifa mektubu Berat beye aitse oradaki kimi ifadeler ne yazık ki siyaseten yanlış ve sorunlu" dedi.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA