Flaş Açıklama: İki Yeni Parti Kurulacak

Yeni parti iddiaları hakkında son dakika açıklaması geldi. MAK şirketi başkanı yaptığı açıklamada iki yeni parti kurulacağını söyledi.

Flaş Açıklama: İki Yeni Parti Kurulacak

Yeni parti kurulacağı iddialarına bir yenisi eklendi.

MAK Danışmanlık Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Kulat yaptığı son dakika açıklamasında iki yeni parti kurulacağı söyledi.  Twitter adresi üzerinden paylaşım yapan Mehmet Ali Kulat Twitter şu ifadeleri kullandı:

"Bilinenin aksine tek parti değil 2 farklı parti. Birinin lideri Ali Babacan ve Abdullah Gül destekli... Ana gövde de pek çok eski ve mevcut AK Partili siyasetçi var. Programından teşkilatına, genel merkezinden amblemine her şeyi hazır. Diğeri Ahmet Davutoğlu oluşumu."

AHMET DAVUTOĞLU MİLLİYETÇİ, ALİ BABACAN LİBERAL OLACAK

Kulat sözlerini şu şekilde sürdürdü:

"Her iki yeni parti oluşumu da ayrı yürüyor ama zaman zaman koordinasyon ya da istişare ediyorlar. Çıkış söylemleri ekonomi, dış politika ve kutuplaşma karşıtlığı üzerine kurgulanırken Ahmet Davutoğlu'nun oluşumunda milliyetçi söylem, Ali Babacan oluşumunda liberal söylem olacak."

İKİ PARTİ İLE TEMAS

Kulat sözlerini şu şekilde sonlandırdı:

"Bilinenin aksine bu iki yeni parti sadece AK Parti'den doğmuyor. Şu an aktif olarak başka partilerde siyaset yapan, önemli konumlarda oturan siyasetçilerle de konuşuyorlar. Bu iki yeni partinin, olası engellemeleri (!) engellemek için mevcut 2 partiyle de garip bir temasları var. Her iki yeni parti de güçlendirilmiş parlamenter sistem vaadiyle geliyor. Son olarak her iki siyasi oluşum da anketlere güveniyor mu? Bilmiyorum ama kesinlikle anketleri çok merak ediyorlar."

Kamubulteni.com  | Ankara