FETÖ'nün Siyasi Ayağını Açıklayacağım Demişti: Kılıçdaroğlu Açıkladı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu bir son dakika açıklamasında bulundu. Kılıçdaroğlu açıklamasında FETÖ'nün siyasi ayağına değindi.

FETÖ'nün Siyasi Ayağını Açıklayacağım Demişti: Kılıçdaroğlu Açıkladı

Kılıçdaroğlu'ndan flaş açıklama.

Geçtiğimiz hafta yaptığı grup toplantısında, önümüzdeki hafta FETÖ 'nün siyasi ayağını açıklayacağını söyleyen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu açıklama yaptı. 

TBMM 'de düzenlenen grup toplantısında konuşan Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu şunu söyledi:

Cumhurbaşkanlığının OHAL Raporundan iki cümle:

"Devletin tüm kılcal damarlarına sızdılar" diyor. 

Yine "Devletin tüm kamu kurumlarını sonra da devleti ele geçirmeye çalıştılar" Amaçları kamuya sızmak ve devleti ele geçirmek.

Birinci soru: Bir terör örgütü devletin tüm kılcal damarlarına nasıl sızar?

Cumhurbaşkanlığı birimi diyorki , "FETÖ devletin tüm kılcal damarlarına sızdı?" Peki birincisi ne ? Devlete bunlar nasıl sızdı? Polisler, hakimler savcılar, generaller,... buralara nasıl sızdılar?

Buralara FETÖ 'nün elemanlarını yerleştirenler , devletin en önemli birimlerine FETÖ 'nün elemanlarını yerleştirenlere FETÖ'nün siyasi ayağıdır diyoruz.

Soru 2: Bunu neden söylüyorum? Çünkü bu yetkiyi ancak belirli kişiler kullanır. Bir yere eleman alma herkesin elinde olan bir yetki değil. Bu yetkiyi ancak belirli kurumlar ve kişiler kullanabilir.

O nedenle soruyorum. Devletin en hassas yerlerine FETÖ 'nün elemanlarını yerleştirenler FETÖ 'nün siyasi ayağıdır. 

Örnek: Bir esnafı düşünün. Devlete FETÖ 'nün kaymakamını tayin edin. Bir çiftçiyi düşünün. Devlete Müsteşar atar mı?

Soru 3: Peki bu yetkileri devletin yerlerine yerleştirmeyi CHP, MHP, Saadet, HDP ve diğer muhalefet partileri yerleştirebilir mi? 

Onlar ancak eleştirirler. Yapmayın diyoruz reddediyorsunuz. Önerge veriyoruz reddediyorsunuz.

Soru 4: İktidardaki parti madem bu atamaları yapma konusunda tek yetkili. Yasaya göre tek yetkili.

İktidardaki parti bunları devletin kılcal damarlarına yerleştirirken, ben bunların dürüst olduğunu düşünüyordum diyebilir mi? Kötü olduklarını bilmiyordum diyebilir mi?

Terör örgütü üyelerini her alanda yerleştiriyorsunuz. Ben bunların örgüt üyesi olduğunu bilmiyordum diyebilir misiniz?

Sağlıklı devletlerde yöneticileri istihbarat izler. Hele hele hiçbir yönetici haberim yoktu diyemez.

Soru 5: FETÖ 'nün faaliyetleri devlet tarafından izleniyor muydu? 

Cevabı çok açık: İzleniyordu. Benim bildiğim son rapor. 3 Nisan 1991 tarihli MİT raporu. Fetullah Gülen 'in CIA ile ilişkisini yazmışlar ve o dönemin iktidarına sunmuşlar.

Soru 6: Sadece 91 yılında mı MİT rapor düzenledi?

Hayır FETÖ 'yü düzenli izlemiştir. Bir MİT Müsteşarının 1999 yılında yaptığı açıklama: Milli Eğitimle gençliği, İçişleri ile devlet içinde kadrolaşmayı, Adalet ile kendilerine yönelik durum olursa önlemeyi, sanayide de parayı. 

Bütün bunlarla devletin birçok kademesine girdiler.

Soru 7: FETÖ ile ilgili istihbaratı sadece MİT mi topluyordu? 

Hayır. EGM, Jandarma ve diğer bölgeler topluyordu.

Soru 8. MGK, FETÖ ile mücadele edlmeli diye bir karar aldı mı?

Milli Güvenlik Kurulu'nda bu olay konuşuldu mu, evet. 25 Ağustos 2004 tarihinde. 481 sayılı karar. MHG kararıdır. Kararı okuyorum; 'FETÖ konusu gündeme gelmiş, yurtiçi ve yurtdışı faaliyetlerine yönelik bir eylem planı hazırlanması uygun görülmüş ve tavsiye kararının hükümete bildirilmesine karar verilmiştir.'

Soru 9. MGK kararına karşı hükümet ne yapmıştır?

Dönemin hükümetin başında Erdoğan vardır. MHK kararı geldi, imzayı da basmış. Ne yaptı.

Dönemin Başbakanlık Müsteşarı: Tavsiye kararı Başbakanlık'a bildirildikten sonra konuyu Erdoğan'a açtım. Gelen yazıyı dosyasına kaldırmaya karar verdik. Bu karar metni Bakanlar Kurulu'nda imzaya açılmadı. Hakkında hiçbir işlem yapılmadı. MHK toplantısına katılanların dıışında kimsenin haberi olmadı.

Soru 10. MGK'nın bu kararına rağmen, FETÖ devletin kılcal damarlarına sızmaya devam etti mi?

Evet bu güzelim ülkeye ihanet etmeye devam ettiler. Devletin en hassas kurumlarına FETÖ'nün elemanlarını bir bir yerleştirmeye devam ettiler. İçişleri, Maliyet, orduya, ÖSYM'ye bütün bunların tamamı aşama aşama gerçekleşti.

Soru 11. FETÖ'nün yürütme organı yetkileri aşan olaylarını nasıl gerçekleştirdi?

TBMM, FETÖ'nün taleplerini yerine getirmek için araç olarak kullanıldı. Yasa ile kitleler halinde atamaların yolu açıldı. 6110 sayılı kanun, Yargıtay ve Danıştay'a hakim tayin edildi. Yargıtay'a 160 hakim atandı. Ben '160 militan atadınız' diye isyan etmiştim.

12. Toplu FETÖ'cü yerleştirme sadece Danıştay ve Yargıtay'da mı oldu?

Hayır orduda da oldu. 17/25 Aralık'tan sonra da oldu.

13. Kimdir bu siyasi otorite?

Bu siyasi otorite, FETÖ'nün siyasi ayağıdır. Milletvekilleri ve AK Partili kardeşlerim için bir şey söylemek istemiyorum ama devleti FETÖ'ye teslim adan kişinin adını Recep Tayyip Erdoğan'dır.

14. FETÖ ne zaman kendini devletin tek fiili hakimi olarak görmeye başladı?

Yine bir iddianameden: "Örgüt, 2007 yılından sonra örgütlenmesini tamamlamış, güç dengesini lehine çevirmiş. Operasyon hünerlerini ortaya koymuştur. Ergenekon, Balyoz gibi... Anayasa değişikliği örgütü devlet içinde çok ileriye taşınmıştır.Daha sonrasında örgüt kendisini devletin tek hakimi olarak görmeye başlamıştır."

15. 17/25 Aralık'ta büyük rüşvet olaylarını öğrendik. O dosyayı bu milletin vicdanı kapatmış değildir. Alınan paraların, hortumun tamamı doğrudur. Bunu söyledim diye dava açtı. Erdoğan'ın FETÖ ile ilişkisi nasıl?

Erdoğan barışma girişiminde bulunuyor. Fehmi Koru'yu görevlendiriyor. Koru, "Başbakan Erdoğan, hemen gidin" diyor. O hala başıma bela açar diye, Fehmi Koru'yu gönderiyor.

16. 17/25'ten sonra MGK'ya tekrar istihbarat örgütleri rapor verdi mi?

MGK toplantısında FETÖ ile devletin istihbarat raporları veriliyor.

17. Kozmik Oda'yı FETÖ'ye kim açtı?

Devletin bütün sırrı orada. Bir kişinin talimatıyla açıldı. Bu vatan hainliği değil midir?

18. İlker Başbuğ, FETÖ'nün siyasi ayağını açıkladı mı?

25-26 Haziran gecesi Meclis'te bir madde görüşülüyor. Özel yetkili mahkemelerin tamamı FETÖ'nün elinde. İlker Başbuğ diyor ki; Bu konu araştırılırsa FETÖ'nün siyasi ayağı ortaya çıkar diyor. Hayır, bu FETÖ'nün ayak takımıdır.

19. FETÖ'cüleri devlete yerleştiren siyasi iradenin başka kriteri var mıydı?

Devlete yerleşmek için tek şart vardı, FETÖ'cü olmak. Savcı iddianamesinde 'Sırf FETÖ'den olmanın kamuda atama ve yükselmenin olduğu dönemde yaşanmıştır' diyor. Sayın Haberal'ı mahkum etmişlerdi, haksız yere.

20. FETÖ ile gerçekten mücadele ediliyor mu? Devletten temizlendi mi?

Vicdanı olan herkes biliyor ki, FETÖ ile mücadele yapılmış değil. Parası olan, kayınpederi olan dışarıda. Gücü olan, siyasi arkası olanların kılına dokunulmadı. FETÖ'cü olarak bilinen ByLock'çu 215 bin kişi vardı. Bu liste niçin açıklanmıyor? Hiçbir ayıklama yapmadan açıklayın. Bunu açıklamıyorsan, FETÖ'ye destek vermeye devam ediyorsun demektir.