Fethi Gürer'den Erdoğan'a Tepki

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, TBMM Genel Kurulu 'nda yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Fatih Portakal hakkındaki sözlerine tepki gösterdi.

Fethi Gürer'den Erdoğan'a Tepki

Son dakika haberi: Ömer Fethi Gürer 'den Fatih Portakal 'a destek.

CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, bugün TBMM Genel Kurulu 'nda yaptığı konuşmada, Fatih Portakal 'ı hedef alan Cumhurbaşkanı Erdoğan 'ı eleştirdi.

Ülkede mal mülkten sonra can güvenliğinin de tek adam izninde olduğu algısının yaratılmaması gerektiğini söyleyen Gürer şu ifadeleri kullandı:

"FOX Ana Haber bülteni sunucu Fatih Portakal’ı hedef alan AKP Genel Başkanı Sayın Erdoğan’ın “Birileri çıkmış, portakal mıdır, mandalina mıdır, narenciye midir, sokağa çağırıyor. Haddini bil, haddini. Bilmezsen haddini, bu millet patlatır enseni.” ifadesi ülkemizde mal mülkten sonra can güvenliğinin de tek adamın iznine tabi olduğu algısını yaratmaktadır. Bu, demokrasi anlayışıyla örtüşen bir tavır değildir, kabul edilemez; hele hele bir ülkede Cumhurbaşkanı olarak tüm ülke insanının sorumlusu olan bir kişiye hiç yakışmaz, inancımıza da sığmaz. Acilen Cumhurbaşkanının sözlerini düzeltmesini temenni ediyorum."

ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Fatih Portakal 'ın  "Hadi barışçıl şekilde zamları protesto edelim. Bakalım kaç kişi katılacak." sözlerine, "Birileri çıkmış portakal mıdır mandalina mıdır sokağa çağırıyor. Haddini bil. Bilmezsen haddini, bu millet patlatır enseni."  şeklinde cevap verdi. 

Bu açıklamanın ardından Fatih Portakal şu ifadeleri kullandı:

"Şunu merak edebilirsiniz; acaba ne diyecek Fatih? Veya acaba kendisiyle ilgili söyleneceklere cevap vermeyi düşünüyor mu? Hayır kesinlikle. Eğer öyle bir şey duymak için ekran başına oturduysanız; ne bugün duyarsınız ne de yarın duyacaksınız.

Sadece ve sadece biz burada Türkiye'nin gerçek haberlerini paylaşıyoruz. Türkiye'nin içinde bulunduğu sıkıntıları anlatan ve yetkililerin önlem alabilmesi için harekete geçmelerini sağlayabilecek haberleri paylaşıyoruz sizinle. Gerçek haberleri paylaşıyoruz. Çünkü gerçekten büyük sorunlarımız var.

İçeride büyük sorunlarımız var. Hemen sınırın dibinde sorunlarımız var. Bütünlük oluşturmak, sağ duyu ile yaklaşmak, milli birlikten bahsetmek gereken bu günlerde biz Türkiye'nin hem içindeki hem ekonomindeki sıkıntıları sizinle paylaşmak istiyoruz."

Kamubulteni.com  | Ankara