Fatih Portakal: "Ömer Çelik Muhalefetin Tuzağına Düştü"

Gazeteci Fatih Portakal, Ömer Çelik 'in sosyete damat eleştirilerine verdiği yanıtı değerlendirdi. İşte Fatih Portakal 'ın açıklaması ve Ömer Çelik 'in sözleri.

Fatih Portakal: "Ömer Çelik Muhalefetin Tuzağına Düştü"

Fatih Portakal: Ömer Çelik muhalefetin tuzağına düştü.

Fox Tv haber sunucusu Fatih Portakal , sosyal medya hesabı üzerinden bir açıklama yaptı. AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik 'in muhalefetin sosyete damat sözlerine verdiği cevabı değerlendiren Portakal, Çelik 'in muhalefetin tuzağına düştüğünü söyledi.

Fatih Portakal açıklamasında "Ömer Çelik muhaleletin tuzağına düştü. Maliye bakani için söylenen “sosyete damat” ithamına cevap veriyor. Bu iktidarla muhalefet arasında tartışmanın yarın da sürmesi demek. Gundemimiz polemik olsun..." dedi.

ÖMER ÇELİK NE DEMİŞTİ?

AK Parti MYK 'sı sonrası kameralar karşısına geçen Çelik, şu ifadeleri kullanmıştı:

“Burada herhangi bir bakanımızın uygulamalarını eleştirin, politikalarını eleştirin, demokratik bir haktır. Özellikle Hazine ve Maliye Bakanımız Berat Albayrak Bey'in uyguladığı politikaları tartışırsınız. Ama sürekli olarak aile ilişkileri üzerinden çirkin siyaset yapıyorsunuz, ondan sonra bize cevap verilmiyor diyorsunuz. Bunun neyine cevap vereceğiz?”

“Aile meselesini siyaset konusu yapmak bütün partilerin tabanındaki vatandaşlarımız tarafından ahlak dışı olarak nitelendirilmektedir. Israrla CHP sözcüleri tarafından bu ihlal edilmektedir. Bir de sosyete damat diye bir şey uydurulmuştur. Benim bildiğim sayın Bakanımızın babası Yaşar Albayrak, statüko sosyete ile mücadele eden birisidir. Sayın Yaşar Albayrak'ın yaşadığı hayat, yazdığı kitaplar ortadadır. Statüko sosyetesine karşı mücadele etmiştir”

tatüko sosyetesine karşı mücadele etmiştir” diye konuştu.

“Türkiye'de bir oligarşik siyaset, ekonomik model oluşmuşsa bunun altında imzası olanlar bugün aile kavramları üzerinden sosyete gibi kavramlar kullanıyorlar. Aile kavramını kim hangi şekilde, hangi sebeple siyaset konusu yapıyorsa yaptığı ahlaksızlıktır. Hangi partide olursa olsun, sağduyulu arkadaşlarımızın, demokrat arkadaşlarımızın olduğunu biliyorum. Temel ahlak değerlerinde uzlaşacağımız alanlar vardır. Zekası, aklı yeten çıkar ekonomi, siyaset, dış politika konusunda argümanını söyler. Siyasi akılla argüman üretemeyince, 4 tane köşe yazarının söylediklerini tekrar etmişlerdir.”