Fahrettin Yokuş'tan Maaş Zammı Tepkisi: Memur ve Emekliler Açlığa Mahkum Bırakıldı

Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş bir son dakika açıklamasında bulundu. TÜİK tarafından enflasyonun açıklanması ve memur ile emekliler için maaş zammının belli olması sonrası açıklama yapan Yokuş, düşük maaş zammına tepki gösterdi.

Fahrettin Yokuş'tan Maaş Zammı Tepkisi: Memur ve Emekliler Açlığa Mahkum Bırakıldı

İYİ Partili Yokuş’tan memur ve emekli zammına tepki: Tam anlamıyla hayal kırıklığı

Enflasyon rakamlarının açıklanmasıyla memurlara yüzde 7.36, SSK ve BAĞKUR emeklisi maaşlarına ise yüzde 8,36 zam yapılacak. Açıklanan zam oranlarına tepki gösteren İYİ Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş, “Memur ve emekli için belirlenen zam oranı tam anlamıyla hayal kırıklığı. Hükümet yetkililerinin her yıl nakarat haline getirdikleri ‘işçiyi, memuru ve emekliyi enflasyona ezdirmeyeceğiz’ sözü bir kez daha hava kaldı” dedi. 

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Aralık ayı enflasyon rakamlarını açıkladı. Enflasyon Aralık ayında yüzde 1,25 olarak gerçekleşirken Yıllık enflasyon ise 14,60 oldu. Enflasyon oranının açıklanmasıyla memur ve emekli maaş zammı da belli oldu. Buna göre memurlara yüzde 7.36, SSK ve BAĞKUR emekli maaşlarına ise yüzde 8,36 zam yapılacak. 

“MEMUR VE EMEKLİ AÇLIĞA MAHKUM BIRAKILDI”

Emekli ve memur maaşlarına yapılan zammı ‘hayal kırıklığı’ olarak değerlendiren İYİ Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş, “ Ülkemizde enflasyon başta olmak üzere işsizlik ve istihdam gibi birçok konuda veriler açıklayan TÜİK’e güven kalmadı. TÜİK’in ne enflasyon rakamları çarşı Pazara uymakta, ne de istihdam rakamları iş yerlerine uymaktadır. İşsizlik rakamları ise tam bir fiyasko. TÜİK’in enflasyon rakamlarına bağlı olarak açıklanan maaş zammı da tam anlamıyla bir hayal kırıklığı yarattı. Memur ve emekli açlığa mahkum edildi” dedi.

“GEÇEN YILI ARAYACAKLAR”

Beklentilerin altında yapılan zamla birlikte işçi ve memurların bir önceki yılı arayacağını belirten Yokuş, “Başta emekliler olmak üzere işçiler, memurlar ve kendi hesabına çalışanlar bir önceki yılı arayacaklar. 2021 yılında ortalama yüzde 17 oranında vergi ödeyecek olan Türk halkının alım gücü daha da azalacak. Ayrıca gelir vergi dilimlerinin yüksekliği nedeniyle başta işçi ve Memurlar olmak üzere gelir vergisine tabii olan tüm kesimler resmi enflasyonun altında gelire sahip olacaklar ve enflasyona ezdirilecekler. Bunlarla birlikte hükümet yetkililerinin her yıl nakarat haline getirdikleri ‘Biz İşçiyi, memuru ve emekliyi enflasyona ezdirmeyeceğiz’ sözü bir kez daha havada kalacak” şeklinde konuştu.