Fahrettin Yokuş: "Devletin İmkanları Çarçur Edilmezse 3 Bin Liralık Asgari Ücretin Altından Kalkılır"

İYİ Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş bir son dakika açıklamasında bulundu. Yokuş yaptığı açıklamada asgari ücret zammına değindi.

Fahrettin Yokuş: "Devletin İmkanları Çarçur Edilmezse 3 Bin Liralık Asgari Ücretin Altından Kalkılır"

Fahrettin Yokuş'tan asgari ücret açıklaması.

İYİ Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş, gündemdeki asgari ücret görüşmeleri hakkında bir son dakika açıklamasında bulundu. Yokuş açıklamasında, parti olarak asgari ücret tekliflerinin 3 bin lira olduğunu söyledi. 

"ÇALIŞANLAR BİRAZ RAHATLAMIŞ OLACAK"

İYİ Parti olarak asgari ücret tekliflerini açıkladını söyleyen Yokuş, 3 bin liralık rakamın kabul görmesi gerektiğini söyleyerek, "Son günlerde asgari ücret komisyonu çalışmalarını sürdürüyor. Beklentiler çok yüksek. Bilindiği gibi biz İYİ Parti olarak asgari ücretin 2021 için en az 3 bin lira net olmasını istiyoruz. Bunun gerekçelerini de açıkladık. Şu anda 2324 lira olan asgari ücret, 3 bin lira olması halinde çalışanlarımız biraz rahatlamış olacak." dedi.

VERGİDEN MUAF OLMALI

Asgari ücretin 3 bin liraya çıkarılmasını ve vergiden muaf tutulması gerektiğini söyleyen Yokuş, "Tabi 3 bin liraya çıkardığımızda da vergiden muaf olmalı. SGK primi düşürülmeli. 2324 liralık asgari ücretten devlet ve işveren ne ödüyorsa doldurulmalı. Yani artırılacak olan miktardan fark alınmamalı dedik. İnşallah bu gerçekleşir. Bunun altında bir rakam asgari ücretliyi memnun etmez. Şu anda 7 milyon asgari ücretli dört gözle bunu bekliyor." dedi.

DEVLETİM İMKANLARI ÇARÇUR EDİLMEZSE 3 BİN LİRA VERİLİR

Asgari ücrette 3 bin liranın mümkün olduğunu söyleyen Fahrettin Yokuş, "Geçtiğimiz günlerde TÜİK 'in bir açıklaması var 2 bin 700 küsür lira şeklinde. Ancak TÜİK'in bu rakamı doğru bir rakam değildir. Zaten TÜİK'e güven , toplumumuzda kalmamıştır. Biz diyoruz ki devletimizin imkanları, kaynakları çarçur edilmezse, doğru kullanılırsa rahatlıkla 3 bin liralık asgari ücretin altından hem işverenimiz kalkar hem devletimiz kalkar. Bu notkada talebimizi ısrarla sürdüreceğiz. Aksi bir sonuç asgari ücretlimize ceza anlamına gelir daha düşük bir rakam. Onun için inşallah ülkeyi yönetenler 7 milyon insanımızı yüzüstü bırakmaz" dedi.