Eski HDP Milletvekili Sırrı Süreyya Önder’e Hapis Cezası

Eski HDP Milletvekili Sırrı Süreyya Önder’e gözaltında vermiş olduğu ifade ile Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde düzenlenen mitingde kullandığı sözler sebebiyle yargılanmış olduğu daha fazla 5 ay hapis cezası verildi.

Eski HDP Milletvekili Sırrı Süreyya Önder’e Hapis Cezası

Eski HDP Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, dokunulmazlığının kaldırılması sonrasında gözaltına alındı ve savcılık makamına vermiş olduğu ifadede;

“Şaibelerle dolu bir siyasi geçmişe sahip Erdoğan emretti diye başlatılan bu yargılama faaliyetini kabul etmem mümkün değildir.”

Sözlerini sarf etmesi sebebiyle 'cumhurbaşkanına hakaret' suçunu işlediği gerekçesiyle 10 ay hapis cezasına çarptırılmıştı.


Bugün Dava Görüldü

Sırrı Suriye Önder hakkında 'Şaibe' içeren ifadeleri ve Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde partisinin yapmış olduğu mitingde sarf ettiği sözler sebebiyle 'Devleti ve hükumeti ve yargı organlarını aşağılamaktan' dava açıldı. Sırrı süreye Önder'in 2 yıla kadar hapis istemeye yaralanmış olduğu davanın karar duruşması bugün Diyarbakır 4. Asliye Ceza mahkemesinde yapıldı. Önderin katılmadığı bu duruşmada avukatı Serdar Çelebi hazır bulundu.

Mahkeme heyeti, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın geçmişi şaibelerle dolu sözlerinin mükerrerlik olduğunu işaret etmek suretiyle davanın reddine karar verdi. Mahkeme, Bağlar ilçesinde gerçekleştirilen mitingde sarf ettiği sözleri sebebiyle Sırrı Suriye öndere 'Türk milletini, Türkiye Cumhuriyeti devletini, Türkiye Büyük Millet Meclisi'ni, hükümeti ve devleti yargı onların alenen aşağılamak 'suçlamasıyla 5 ay hapis cezası verdi. mahkeme cezanın hükmünün açıklanmasını ise geriye bıraktı.