Erken Seçim Olsun mu Olmasın mı? Anketinin Sonucu Açıklandı

Son dakika haberi: İstanbul Araştırma tarafından bir anket yapıldı. Yapılan anketin sonucunda erken seçime hayır sonucu çıktı.

Erken Seçim Olsun mu Olmasın mı? Anketinin Sonucu Açıklandı

Erken sçeim olmalı mı? anketi.

Son dönemlerde erken seçim açıklamaları art arda gelmeye başladı. CHP Genel Başkanı erken seçim olmalı açıklamasını yaptı. Bu açıklama sonrası MHP ve AK Parti, erken seçimin söz konusu olmadığını , seçimlerin 2023 'te yapılacağını söyledi. Bu açıklama sonrası anket şirketleri harekete geçti. İstanbul Ekonomi Araştırma tarafından yapılan ankette vatandaşlara, erken seçim sorusu soruldu ve vatandaşların seçim isteyip istemediği öğrenildi.

ERKEN SEÇİM OLSUN MU? OLMASIN MI?

Sopn olarak Haziran ayında bir anket yapan ve o anketini tekrarlayan, vatandaşlara erken sçeim olsun mu olmasın mı sorusunu vatandaşlara soran İstanbul Ekonomi Araştırma’, anket sonuçlarını kamuoyuyla paylaştı. Buna göre Haziran ayındaki ankete katılan katılımcıların yüzde 44,7’ü erken seçim olması gerektiğini düşünürken, yüzde 52,4’ü ise erken seçime sıcak bakmadığını ifade etti. 

Yüzde 2.9 ise erken seçim konusunda kararsız olduğunu söyledi.

DİĞER ANKETTE YİNE HAYIR

Ekim ayının sonu ve Kasım ayının ilk günlerinde 12 şehirde 1525 kişi ile anket yapan araştırma şirketi, Ankete katılanlar yüzde 44.7'si erken seçim isterken, yüzde 52,4'ü erken seçime gerek yok sonucunu paylaştı.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA