Erken Seçim Çağrılarına Hükümetten Yanıt Geldi

AK Parti'den erken seçim hakkında son dakika açıklaması geldi. AK Partili Cahit Özkan , milletin 2023 'te seçim beklediğini aktardı.

Erken Seçim Çağrılarına Hükümetten Yanıt Geldi

Son dakika : AK Parti'den erken seçim açıklaması.

MHP'nin erken seçim açıklamasının ardından bir açıklama da bugün AK Pati'den geldi. AK Patili Cahit Özkan, düzenlediği basın toplantısında erken sçeim tartışmalarına değindi ve önemli açıklamada bulundu. Özkan açıklamasında, seçimlerin zamanında yapılmasının milletin beklentisi olduğunu söyledi ve şu ifadeleri kullandı:

"Bu çerçevede bugüne kadar sürekli seçim beklentisi içinde olanlar, her daim güncelledikleri yeni seçim tarihleriyle milletimizin kafasını karıştırmaya gayret ettiler. Bir sonraki seçim tarihi anayasal olarak ne zamanı öngörülüyorsa o tarihe kadar hükümetimiz, Cumhurbaşkanımız görevi başındadır. Bundan önce seçim istemek demokrasiye, milletimizle yapılmış olan sözleşmeye aykırıdır. İnşallah 2023 yılında, Cumhuriyetimizin 100'üncü yılında, millete hizmet borcunu ödemiş olan hükümetimiz, yeniden yetki almak için yeniden milletimize hizmet etmek üzere seçim, vakti saatinde yapılacaktır. Erken seçim bekleyenler bir bahardan diğer bahara bu arzularını yinelemektedirler. Ancak hepsi boş çıkmaktadır. Bunun milletimizin enerjisini tüketmek anlayışıyla yapıldığının da farkındayız. Gelin milletimizin enerjisini boşa tüketmeyin. Millete hizmet borcunuzu, millete hizmet etmek suretiyle gösterin. Aksi taktirde geçmişten bugüne kadar bu beklentiniz boşa çıktığı gibi bundan sonra boşa çıkacaktır. İnşallah 2023'te milletimizin coşkuyla heyecanla beklediği, yeniden yetkiyle millete hizmet borcunu ödeyecek kadrolar milletten yetkisi alacak, seçim de zamanında yapılacak"

Seçimlerin 2023 yılı Haziran ayında yapılması bekleniyor.