Erdoğan'dan Bahçeli'ye İttifak Yanıtı: "Herkes Kendi Yoluna"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli hakkında son dakika açıklaması geldi.

Erdoğan'dan Bahçeli'ye İttifak Yanıtı: "Herkes Kendi Yoluna"

Partisinin grup toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan MHP hakkında flaş açıklamada bulundu

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli yaptığı son dakika açıklamasında yerel seçimlerde ittifak olmayacağını söyledi. Bu açıklama sonrası bir açıklama daha yapan Bahçeli, sadece yerel seçimlerde ittifak olmayacağını söyledi. Cumhur ittifakının devam edeceğini söyledi.

Bahçeli'nin bu sözleri sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ilk açıklama geldi. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli 'nin yerel seçimlerde ittifak olmayacağını sözlerine Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Herkes kendi yoluna" diyerek yanıt verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan af ve Andımız'a da değindi. Erdoğan açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

MHP ile yeni yönetim sisteminin yürürlüğe girmesinde çok verimli bir ittifak sergiledik. Cumhur ittifakı adını verdiğimiz bu ittifakı hazırlayan milletimizdir. Biz de milletimize kulak verdik ve samimi bir dayanışma içinde olduk. Aynı ittifakta olmamız aynı fikirleri savunduğumuz anlamına gelmiyor. Anlaştığımız konularda bile farklı görüşlerimiz var.

MHP ile af, erken emeklilik ve danıştayın kararı konusunda ters düştük. Biz bu farklı  düşüncelere samimiyetle ve yapıcı şekille yaklaştık.

Af meselesi ilk gündeme geldiğinde talimatı verdim. Ancak yaptığımız araştırmalarda af meselesinin toplumda karşılık görmeyeceğini gördük.