En Son Seçim Anketi Sonucu Açıklandı-İşte Millet ve Cumhur İttifakı Oy Oranı

Son dakika haberi: 31 Mart yerel seçimleri öncesi Türkiye genelinde birçok ilde anket yapıldı. Yapılan bu anketin sonucu açıklandı. İşte Cumhur ve Millet ittifaklarının oy oranları.

En Son Seçim Anketi Sonucu Açıklandı-İşte Millet ve Cumhur İttifakı Oy Oranı

Son dakika haberi: AREA anket sonuçları açıklandı.

Yerel seçimler için geri sayım devam ederken araştırma şirketleri harekete geçti. Türkiye genelinde çok sayıda ilde yapılan yeni bir anketin sonucu açıklandı. AREA Araştırma Şirketi tarafından, Türkiyem TV için “Türkiye Siyasi Gündem Araştırması” anketi yapıldı ve bu anketin sonucu açıklandı.

Söz konusu ankette katılımcılara ‘Bugün milletvekili seçimi olsa hangi partiye oy verirsiniz?’ ve ’31 Mart seçimlerinde hangi partiye oy verirsiniz?’ soruları soruldu. Binlerce vatandaşa yönlendirilen bu sorulara verilen yanıtlara göre AK Parti ’nin önemli bir düşüş yaşadığı gözlemlendi.

Yapılan kamuoyu araştırmasına göre ‘bugün milletvekili seçimi olsa’ 24 Haziran ’da yüzde 42,6 oy alan Adalet ve Kalkınma Partisi ’nin oy oranının yüzde 37,1 seviyesine kadar gerilediği görülüyor. Meclis’te grubu bulunan diğer dört parti ise oylarını yukarı yönde artırmış durumda. İYİ Parti, yüzde 10 oy oranını 12,3 seviyesine kadar yükseltirken; CHP, 22,7 olan oy oranını 25,2’ye yükseltti.

31 Mart 2019 günü yapılacak olan Mahalli İdareler Genel Seçimi için yapılan kamuoyu araştırmasında  ise AK Parti ile MHP 'nin oluşturduğu Cumhur ittifakı ile İYİ Parti ve CHP 'nin kurduğu Millet ittifakı arasındaki farkın ise 24 Haziran’a göre biraz daha azaldığı görülmektedir. 

İttifakların ortak adaylarıyla yarışacağı 12 büyükşehirde yapılan ankette AKP-MHP ittifakının toplamda %47,7’ye gerilediği İYİ Parti-CHP ittifakının ise %43,5’e yükseldiği görülüyor.

Kamubulteni.com  | Ankara