Ekrem İmamoğlu'ndan Abdullah Gül Açıklaması

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, YSK 'nın gerekçeli İstanbul kararına tepki göstermişti. Bu tepki sonrası Ekrem İmamoğlu 'ndan Abdullah Gül 'e teşekkür geldi.

Ekrem İmamoğlu'ndan Abdullah Gül Açıklaması

Ekrem İmamoğlu 'ndan Abdullah Gül açıklaması.

YSK 'nın İstanbul seçimleri ile ilgili aldığı karar sonrası Twitter adresinden açıklama yapan 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, karara tepki göstermişti. 

Gül, YSK 'nın kararı ile ilgili yaptığı açıklamada  "Anayasa Mahkemesi’nin 2007 yılındaki haksız '367 Kararı' karşısında ne hissettiysem, başka bir yüksek mahkeme olan Yüksek Seçim Kurulu’nun dün aldığı kararı duyunca aynı duyguları yaşadım. Yazık, bir arpa boyu yol alamamışız." ifadelerini kullanmıştı.

EKREM İMAMOĞLU 'NDAN AÇIKLAMA

CHP 'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı adayı Ekrem İmamoğlu Abdullah Gül 'e, açıklamasından dolayı teşekkür etti. Bir televizyon kanalında konuşan İmamoğlu şu ifadeleri kullandı:

"Her kurumun geçmişinde eksikleri hataları olma ihtimali yüksektir. Kurumumun geçmişini elbette bu ekranlarda mahkemesini kuracak değilim. Ancak kişisel görüşümü açıkça söyleyebilecek durumdayım. Bir seçimin yapılmaması adına elindeki tüm kuvvetleri kullanması bugünün yumuşak bir hali. Karşınızdaki insanın bu toplumda eşit bir şekilde siyaset yapma fırsatını elinden alıyorsunuz. Bazen yargı eliyle, bazen ordu tarafından yapıldı

Sayın Gül'ün Cumhurbaşkanıyla ilgili açıklamasından sonra çok teşekkür ettim. Bunun, daha üst perdeden söylenmesi lazım. O tür sıkıntıları yaşamış biri olarak, eski bir cumhurbaşkanı olarak bunları söylüyor."

Kamubulteni.com  | Ankara