Ekrem İmamoğlu Kimdir , Nerelidir? Önceki Görevleri (CHP İstanbul Adayı mı Olacak?)

CHP 'nin 31 Mart 2019 'da İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı adayı olacağı iddia edilen Ekrem İmamoğlu kimdir? Nerelidir? Daha önce hangi görevleri yaptı?

Ekrem İmamoğlu Kimdir , Nerelidir? Önceki Görevleri (CHP İstanbul Adayı mı Olacak?)

Hürriyet Yazarı Ahmet Hakan bugün kaleme aldığı yazısında CHP 'nin İstanbul adayının Ekmek İmamoğlu olduğunu yazdı.

Kemal Kılıçdaroğlu 'nun son kararını verdiğini açıklayan Ahmet Hakan, bugün kaleme aldığı yazısında Ekrem İamoğlu 'nun CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı adayı olduğunu duyurdu. Peki Ekrem İmamoğlu kimdir? Ekrem İmamoğlu nerelidir? Daha önce yaptığı görevleri nelerdir?

1970’te Trabzon’da dünyaya gelen İmamoğlu, İk ve ortaöğretiminin ardından  Trabzon Lisesi ’nde eğitimini sürdürdü. Buradan mezun olduktan sonra İstanbul Üniversitesi İngilizce İşletme Bölümü ’nü kazanan İmamoğlu, bu bölümden başarı ile mezun oldu.

İstanbul Üniversitesi ’nde İnsan Kaynakları ve Yönetimi bilim dalında Yüksek Lisans eğitimini yapan İmamoğlu, okul yıllarında amatör olarak futbol da oynadı.1992 yılında inşaat ve taahhüt işleri yapan aile şirketinde iş hayatına başlayan İmamoğlu, bu şirkette Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini başarı ile yaptı.

Trabzonspor Futbol Kulübü, Trabzonspor Basketbol Kulübü ve Beylikdüzüspor Kulüplerinde  yöneticilik görevleri yapan Ekrem İmamoğlu, 2009 yılında CHP Beylikdüzü İlçe Başkanı olarak seçildi.

30 Mart 2014 tarihinde yapılan Yerel Seçimlerinde Beylikdüzü Belediye Başkanı olan Ekrem İmamoğlu 'nun adı, 31 Mart 2019 günü yapılacak yerel seçimlerde  CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye başkan adaylığı için geçmeye başladı.

Beylikdüzü ’nün sosyal ve kültürel hayatında etkin şekilde ciddi katkılar sağlayan Ekrem İmamoğlu başta Beylikdüzü Atatürkçü Düşünce Derneği, Beylikdüzü Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, Kızılay ve Gürpınarspor Kulübü olmak üzere birçok sivil toplum örgütüne üyedir.

Evli ve 3 çocuk babası olan Ekrem İmamoğlu, 1991 yılından bu yana Beylikdüzü’nde yaşıyor. 

Kamubulteni.com  | Ankara