Demirtaş'a Bir Hapis Cezası Daha (Selahattin Demirtaş Ne Zaman Cezaevine Girdi , Serbest Bırakıldı mı?)

Son dakika haberi: HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş hakkında Cumhurbaşkanına hakaretten hapis cezası verildi.

Demirtaş'a Bir Hapis Cezası Daha (Selahattin Demirtaş Ne Zaman Cezaevine Girdi , Serbest Bırakıldı mı?)

Demirtaş'a Cumhurbaşkanı'na hakaretten hapis.

Cumhurbaşkanı 'na hakaret davasında Selahattin Demirtaş hakkında karar verildi. Bakırköy 46. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın duruşmasına katılan Demirtaş, hakkındaki suçlamalar ile ilgili şunları söyledi:

"Dış politika kararlarını eleştirdiğim için hakkımda çok sayıda hakaret davası açıldı. 2 cümle eleştiri kurdum diye 2 ayrı iddianame düzenlendi. Uzatmanın anlamı yok, hükümeti eleştirdim. Cumhurbaşkanı ve Başbakanı direkt hedefe almadım. Niye o kadar az söyledim diye şu anda üzgünüm. Çok yumuşak açıklama yapmışım. Hükümeti eleştirmek demokratik toplumun görevidir"

Cumhriyet Savcısı ise Demirtaş'ın 24 Aralık 2015 yılında Atatürk Havalimanı'nda basın mensuplarına yaptığı açıklamada dönemin Başbakanı Davutoğlu ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hedef aldığı söylemlerde bulunduğunu söyledi

Eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, "Cumhurbaşkanına hakaret" suçundan yargılandığı davada, 3 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı.

DEMİRTAŞ NE ZAMAN CEZAEVİNE GİRDİ?

2016 yılı Kasım ayında hakkında açılan terör soruşturması kapsamında Demirtaş için yakalama kararı verildi ve gözaltına alınan Demirtaş tutuklandı.