Davutoğlu'ndan HDP, Merkez Bankası ve İstanbul Sözleşmesi Açıklaması: Erdoğan'ın Amacı Millete Artık Millete Hizmet Etmek Değil"

Son dakika haberi: Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu bir son dakika açıklamasında bulundu ve AK Parti'ye sert sözlerle yüklendi.

Davutoğlu'ndan HDP, Merkez Bankası ve İstanbul Sözleşmesi Açıklaması: Erdoğan'ın Amacı Millete Artık Millete Hizmet Etmek Değil"

Davutoğlu'ndan sert açıklamalar.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu bir son dakika açıklamasında bulundu. Davutoğlu yaptığı açıklamada feshedilen İstanbul Sözleşmesi, görevden alınan Merkez Bankası Başkanı ve HDP'nin kapatılması davasına değindi.

Twitter adresi üzerinden açıklama yapan Davutoğlu, "Bir gecede daha kısa bir süre önce atadığı Merkez Bankası Başkanını tüm teamülleri ve ekonominin gerçeklerini çiğneyerek görevden almak, amacı genelde aile bireylerine, özelde kadınlara karşı şiddeti engellemek olan" dedi ve şu ifadeleri kullandı:

"ve bizzat Sayın Erdoğan’ın kendi imzasıyla yürürlüğe giren İstanbul sözleşmesinden anayasaya aykırı olarak TBMM’nin onayı olmadan çekilmek, parti kapatma davaları, belediyeye ait yeşil alanların mülkiyetiyle oynamak.

Bunların hepsi Türkiye’nin sadece ve sadece kendini düşünen bir zihniyetle yönetildiğini ortaya koyuyor. Sayın Erdoğan için amaç artık millete hizmet değil, herkesi ve herşeyi gerektiğinde istismar ve feda etmek pahasına iktidarda kalmaktır.

Kadın, genç, memur, işçi, emekli, çiftçi dahil hiç bir şey onun iktidarda kalmasından ve Türkiye’yi dünyadan izole ederek doksanlı yıllara götürmek isteyen ortaklarına verdiği sözlerden daha önemli değil.

Toplumu konu başlıkları üzerinden ayırırken esasen toplumun değil kendi gündemlerinin peşindeler: Ne olursa olsun iktidarda kalmak. Ülkenin bu gündeme esir olmasına izin vermeyeceğiz. Bizim tarafımız da ilkelerimiz de bellidir: Demokrasi, insan hakları ve özgürlük."