Davutoğlu'ndan Ayasofya Kararına Yorum

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu bir açıklamada bulundu. Davutoğlu yaptığı açıklamada Ayasofya kararına değindi.

Davutoğlu'ndan Ayasofya Kararına Yorum

Davutoğlu'ndna Ayasofya paylaşımı.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu bir açıklamada bulundu. Davutoğlu yaptığı açıklamada Ayasofya 'nın ibadete açılması meselesini değerlendirdi. 

Davutoğlu yaptığı açıklamada Ayasofya 'nın cami olmasını on yıllardır beklenen özlemin gerçeğe dönüşmesi olarak nitelendirdi ve şu ifadeleri kullandı:

"Ayasofya’nın ibadete açılması, on yıllardır beklenen özlemin gerçeğe dönüşmesidir. İktidar ve muhalefetin takındıkları sorumlu tavır takdire şayandır. Fethin sembolü, Fatih’in emaneti olan ve İstanbul’un tüm medeniyet birikimini barındıran #AyasofyaCamii hayırlı olsun."

TBMM Başkanı Mustafa Şentop ise şu açıklamayı yaptı:

1- Biz hep Ayasofya’yı yeniden cami olarak görme arzusuyla büyümüş kuşaklardanız. Hele bizden beş on yaş daha büyük olan ağabeylerimizin gençlik yılları ki hep “Zincirler kırılsın, Ayasofya Açılsın!” haykırışlarıyla geçmiştir.

2-İşte bugün Ayasofya Camii’ni yeniden ibadete açma şerefi de o kuşağın gençlik liderlerinden olan Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a nasip olmuştur.

3- Kendisiyle yalnız aynı yolda yürümekle değil; aynı fikir ve aynı ülküyle donanmış olarak aynı kutlu hedefe yürümekle de iftihar ettiğimi bu vesileyle bir kere daha ifade etmekten onur duyarım.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA