Cumhurbaşkanı Kabine Toplantısı Başladı İşte Masadaki Konular

Milyonların merakla beklediği Cumhurbaşkanlığı Kabine toplantısı başladı. Milyonlar, Kabine toplantısında görüşülecek konulara kilitlendi.

Cumhurbaşkanı Kabine Toplantısı Başladı İşte Masadaki Konular

Cumhurbaşkanlığı Kabine toplantısı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde toplandı. Cumhurbaşkanlığı Külliyesindeki toplantı saat 15.20’de başladı.

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi bugün toplanDI. Milyonların merakla beklediği EYT düzenlemesi, geçici işçiler, sözleşmeli personel ile taşeronların durumu, başörtüsüne anayasal düzenleme ile Bartın’daki maden faciası önemli başlıklar olacak.

EYT Düzenlemesi

Yaklaşık 6 milyon vatandaşı ilgilendiren EYT düzenlemesi Kabinenin ana gündem maddelerinden birini oluşturuyor. Yapılan düzenlemelerde sona gelinirken EYT için Bakan Vedat Bilgin Aralık ayını işaret etmişti.

Geçici İşçi, Sözleşmeli Personel ile Taşeron İşçiler

Milyonların merakla beklediği konulardan biride bu düzenleme. Kamuda yaklaşık 550 bin sözleşmeli personelin kadroya geçirilmesi ile beraber 90 bin taşeron işçinin durumu ve geçici işçiler konusunda yapılan ve yapılacak düzenlemeler ele alınacak.

Başörtüsü Düzenlemesi

Başörtüsünün anayasal güvenceye alınması da kabinenin ana gündem maddelerinden biri olacak. Adalet Bakanlığı tarafından yapılan çalışmalar gözen geçirilecek.

Kabinenin ana gündem maddelerinden birini de Bartın Amasra’da 41 vatandaşın hayatını kaybettiği maden faciası oluşturacak.

KAMU İLANLARI VE MEMUR ALIMLARINDAN ANLIK OLARAK HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

 

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZI TAKİP EDEREK TÜM İLANLARDAN ANINDA HABERDAR OLUN!

 /  /