Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Açıklamaları Sonrası İşte Konuşulan Seçim Tarihleri

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün katıldığı AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısında seçim tarihinin güncellenebileceğini ve erkene çekilebileceğini açıkladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Açıklamaları Sonrası İşte Konuşulan Seçim Tarihleri

Erdoğan yaptığı açıklamada, Mevsim şartlarını dikkate alarak belki biraz öne çekerek tarihini güncelleyeceğimiz 2023 seçimlerinin önemini en iyi sizler biliyorsunuz” diyerek seçim tarihinin değişebileceği mesajını paylaştı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bu açıklamaları sonrası seçimlerin hangi tarihlerde yapılacağı ile ilgili önemli detaylar ortaya çıktı.

Üç Alternatif Var

Seçimlerle ilgili ortaya 3 farklı tarih çıkıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Devlet Bahçeli arasında geçtiğimiz günlerde Beştepe’de bir görüşme gerçekleştirilmiş, burada seçimlerin 30 Nisan’da yapılacağının kararlaştırıldığı iddia edilmişti. Ancak daha sonra AK Partili isimler tarafından 30 Nisan iddiası yalanlanmıştı.

7-14 Mayıs Tarihleri

Kulislerde konuşulan diğer tarihler ise 7 veya 14 Mayıs tarihleri oldu. 18 Haziran’ın hem üniversite sınav takvimine hem de hac takvimine denk gelmesi, seçimlerin 7 veya 14 Mayıs tarihlerine çekilebileceği iddialarını doğurmuştu. Seçimin ikinci tura kalması durumunda 15 gün sonra ikinci tura gidileceği de hesaplandı.

Erdoğan Feshedebilir

Muhalefetin 6 Nisandan sonra yapılacak seçime kapılarını kapatması nedeniyle seçimin erkene çekilmesiyle ilgili TBMM kararının baz alınamayacağı işaret ediliyor. Durumun bu şekilde olması sonucunda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın anayasal hakkını kullanacağı ve “parlementoyu feshedeceği” iddia ediliyor.

Seçimin erkene alınması için TBMM’de 360 oy gerekiyor. AK Parti ve MHP’nin oyları bu sayıya yetmiyor. Muhalefetin destek vermemesi durumunda Cumhurbaşkanı Erdoğan yetkisini kullanarak Meclis’i feshedip seçim kararı alabilir.

KAMU İLANLARI VE MEMUR ALIMLARINDAN ANLIK OLARAK HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

 

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZI TAKİP EDEREK TÜM İLANLARDAN ANINDA HABERDAR OLUN!

 /  /