Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Açıklama 2021'de Personel Alımları Artacak 14 Aralık 2020 Kabine Toplantısı Kararları

Son dakika haberi: Kabine toplantısının ardından kameralar karşısına geçen Cumhurbaşkanı Erdoğan, toplantıda alınan kararları açıklamaya başladı. İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamaları.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Açıklama 2021'de Personel Alımları Artacak 14 Aralık 2020 Kabine Toplantısı Kararları

İşte Erdoğan'ın kabine sonrası açıklamaları:

Kendimize ve dostlarımıza huzurlu bir gelecek için samimice çaba harcıyoruz. Diğer devletlerden haksız ithamlara maruz kalıyoruz. ABD ve Avrupa'nın yaptırım süreçlerini harekete geçirmesini üzüntü ile takip ediyoruz. Türkiye AB'den tam üyelis istemektedir. ABD'den de terör örgütlerine ve bölgedeki güçlere karşı verdiğimiz mücadelede destek bekliyoruz. 

Biz çatışma peşinde koşan bir ülke değiliz. Kendimizle birlikte bölge ve dünyanın huzuru refahu için mücadele ediyoruz. Ama bu durum hakkımızın hukukumuzun, egemenliğimizin çiğnenmesine karşı sessiz kalmayacağız. Gözünü ve gönlünü ülkemize çevirmiş milyonlarca kardeşimin hukukunu korumak için mücadele ediytoruz. Nerede haksızlık hukuksuzluk varsa adaleti tecelli etmeye çalışıyoruz. 

Türkiye ve Azerbaycan bu hissiyatla öz kardeş olarak bir daha kucaklaşmış ve yep yenmi bir köprü inşaa etmiştir. Azerbaycan , ülkemizin desteği ile 44 gün süren mücadelesini başarı ile sona erdirmiştir. Dağlık Karabağ'ın vatan hasreti son bulmuştur. 44 günlük savaşın ardındna kazanılan zafer her açıdan çok büyük anlamlar taşıyor. Karabağ artık hakkın batıla karşı kazandığı bir yer oldu. Azerbaycan bayrağı 30 yılın ardındna Karabağ'da gururla dalgalanıyor. 

Tüm dünyaya Türkiye ve Azerbaycan'ın tek yürek tek bilek olduğunu gösterdik.

2021 bütçe ve 2019 kesin hesap kanunu görüşmelerinin hayırlı olmasını diliyorum. Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin 3. bütçesini hazırladık. Her küresel kriz döneminde olduğu gibi ülkemiz ekonomisi ile ilgili olumsuz değerlendirmeler yapılırken, mesela 2008 yılında gelişmiş ve gelişmekte olan ülkeler karşısında güçlenerek çıkacağımı söylemiştik. Takip eden yıllarda rekor büyümeler kaydettik. Daha önce ülkemizle ilgili olumsuz tablolar çizen uluslararası kuruluşlar, değerlendirmelerini dediğimiz yerlere getirmeye başladılar. 

Üretimin , ticaretin ve finansın tek merkezli hale dönüşmesinin sıkıntıları daha iyi görüldü. Dünya ekonomide daha dengeli bir üretim ve ticaret dağılımı içinde. Türkiye pek çok avantajıyla öne çıkan ülkeler arasında. Ekonomimizi mevcut tabloyua bakarak değil önümüzdeki potansiyele bakarak şekillendireceğiz. En önemli yol göstericimiz 2023 hedefleri. Korona nedeniyle işsizlik , ekonomi ve diğer ekonomiler kötü durumda. Küresel ekonominin 2021 'de yüzde 4'ün üzerinde küçülmesi bekleniyor. 

Salgının tedaviye ulaşmasında atılan her adım toparlanmaya daha da hızlı gidilmesini sağlayacak.

Türkiye ekonomisi her türlü zorlu teste ve farklı senaryolara karşı hazırlıklıdır. Hem atik hem ihtiyatlı olacağız. Her durumda vatandaşlarımızın yanında olmaya devam edeceğiz. Ekonomimizin güçlü ve kırılşgan yönlerini gayet iyi biliyoruz. Gereken tedbirleri alıyoruz. Türkiye, salgın sonrası döneme güçlü dayanıklı ve rekabetçi bir küresel rakip olacağını söylüyorum. 

Vatandaşlarımızın bize ve ekonomi yönetimine güvenmesini istiyorum. Yılın üçüncü çeyreğinde yüzde 6.7 büyüdük. Türkiye en fazla büyüyen ülke oldu. Büyüme unsurlarında en mutlu eden makine ve teçhizatta yüzde 23'lük artış oldu. Yılın ilk 11 ayında OSB'de 851 yeni fabrika üretime başladı. 13 bin 546 tesis üretime geçti. Sanayi bölgelerinde 4069 tesisin inşaatı devam ediyor. 

İşgücü piyasasına yönelik alınan tedbirler ve destekler sayesinde Eylül'de işsizlik oranı 1.1 puan gerileyip yüzde 12.7 olarak gerçekleşti. Bununla birlikte ülkemizin istihdam potansiyelini yeterinde harekete geçiremediğimiz biliyoruz. 2021'de personel alımları daha da artacak. Bilgi alış verişi için TIKLAYIN