Cumhurbaşkanı Erdoğan: Adnan Menders Havalimanı'nı İzmir'e Biz Kazandırdık

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Adnan Menderes Havalimanı Açıklaması... Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, NTV'de katıldığı canlı yayında, yerel seçimler, yeni askerlik sistemi, tanzim satışlar ve diğer meselelere ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu. İzmir'de körfezin koktuğunu, İzmir'de ulaşım için hükümetin büyük çaba sarf ettiğini söyleyen Erdoğan, İzmir'in pırıl pırıl olmasını isteyen vatandaşların Nihat Zeybekçi'ye görev vermesi gerektiğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Adnan Menders Havalimanı'nı İzmir'e Biz Kazandırdık

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Adnan Menders Havalimanı'nı İzmir'e Biz Kazandırdık

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, NTV'de katıldığı canlı yayında, yerel seçimler, yeni askerlik sistemi, tanzim satışlar ve diğer meselelere ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu. İzmir'de körfezin koktuğunu, İzmir'de ulaşım için hükümetin büyük çaba sarf ettiğini söyleyen Erdoğan, İzmir'in pırıl pırıl olmasını isteyen vatandaşların Nihat Zeybekçi'ye görev vermesi gerektiğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İzmir, Ankara ve İstanbul'daki yerel seçim yarışıyla ilgili şu değerlendirmelerde bulundu:

ANKARA'DA YEREL SEÇİM

Şunu açık ve net söylemem lazım, Ankara'da çok deneyimli bir adayımız var, yani kenarda köşede görev yapmış birisi değil, Kayseri gibi büyükşehir, teslim aldığı zaman çok farklıydı, 5 dönem burada başkanlık yaptı. Ardından buraya milletvekili olarak geldi. Mehmet Özhaseki , daha sonra Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na getirdik. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı biliyorsunuz en geniş anlamda belediyecilik sayılır. O görevden sonra da kendisini Mahali idarelerden sorumlu genel başkan yardımcılığına getirdik. Ankara gibi bir şehre, başkente çok donanımlı bir ismin olması gerekiyordu. Bu yönde seçici üslupla konuştuk, değerlendirdik, dedik ki Ankara'ya Mehmet Özhaseki arkadaşımız yetişir, deneyimi, tecrübesiyle o yakışır dedik. Tabi Sn. Mehmet beyin bu görevi süresi içerisinde şu anda kampanyayı hızlı şekilde sürdürüyor, her geçen gün daha iyi noktaya geliyor. Şu anda yaptığımız incelemelerde öne çıkmış vaziyette, seçim yaklaştıkça Mehmet bey bu işe ağırlığını koyacaktır. Ben de ilçe mitinglerinde bunu gördüm. Bunu Keçiören, Altındağ, Mamak'ta gördüm. Bundan sonra da Ankara'da bazı ilçe mitinglerine katılacağım.

İSTANBUL'DA YEREL SEÇİM

İstanbul'da zaten şu anda Binali Yıldırım bey var, Binali Yıldırım bey İstanbul'da o da bu emaneti malum, biz CHP'den aldık. Biz CHP'den aldık benim belediye başkanlığım CHP'den gelmişti. Çöp, Çukur çamur. Şimdi Binali bey biliyorsunuz , Türkiye'de en uzun dönem Ulaştırma Bakanlığı yaptı, Başbakanlık, Meclis Başkanlığı yaptı. Gerek ulusal , gerek uluslararası bazda Binali Bey'in tecrübesi çok önemli. Karşısındaki adayın böyle bir deneyimi söz konusu mu, altyapı, üstyapı da Binali Beyin tecrübesi çok fazla. Binali Bey'in Marmaray'da , Avrasya'da, 3. köprüde emeği var, tüm bunlar deneyimle oldu. 3. Havalimanında emeği var, olayı büyük düşündüğümüz zaman karşısına çıkarılan adaylar İstanbul gibi bir şehirde böyle bir misyonunun olması söz konusu mu değil. İstanbul'a bu misyona sahip aday lazım. İstanbul'da ilçe başkanlıklarına tut, il başkanlığı yapmışım, özel sektör, devlet deneyimim var, bunlardan geldim. İstanbul beni bu şekilde seçti. Karşımdaki adaylar sıradan adaylar değildi. Seçildiğimiz anda zaten çöp dağlarını suratle temizledik, susuzluğu bir yılda hallettik, hava kirliliğini süratle giderdik. CHP'den aldığımızda ben cezaevine girerken, 1 milyon 200 bin haneye doğalgaz getirmiştik. Bu iş lafla olmuyor. Dedikodu iftirayla olmuyor. Yalan yanlış şeylerle olmuyor. Eserini ortaya koy onunla konuş. Beylikdüzü'nde belediye başkanlığı yapmış, ne yaptın onu söyle. Neymiş bir yerde kültür merkezi yapmış. Kültür merkezi o ilçenin çapında bile değil. Şu anda Harbiye kongre merkezine bak, 1700 metre derinliğinde 330 kişilik adeta bir opera karakteri içerisinde kongre merkezi kurmuşuz. Onun yanında eski tiyatro merkezi ufaktı, onu büyüttük. Tüm bunların dışında diyor ki 'Madem ki AK Partili belediyelerde ne var' diyor. Bunu söylemeden önce hangi ilçede nevar ne yok ona bak. İlçelerimizde kültür merkezi, kreşler vardır. Sende kongre merkezi var mı? Halk partisi İstanbul'da toplantısını yapacak yer bulamadılar, kendi belediyelerinde. Haliç Kongre merkezine geldiler. Orasını biz yaptık. Ora eskiden hayvan kesim yeriydi. Haliç'i temizledik ve orayı yaptık. Şu anda orası düğün merasimleri olsun, bu tür toplantılar olsun hizmet veriyor. Her ilçede tüm belediyelerimiz, irili ufaklı kongre merkezlerini yapıyor.Bu beyefendi 32 vaatte bulunmuş sadece 2sini yapmış.

İZMİR'DE YEREL SEÇİM

Bakın İzmir, inanın çok garip biliyor musunuz? Şu anda İzmir'de körfez kokuyor, pislik , rezalet, ama biz İzmir'e belediyesi bizde olmadığı halde, İstanbul İzmir bağlantısını yapıyor. İnşallah Kısa süre sonra İstanbul İzmir arası 3 saate düşüyor. Bunun dışında İzmir'i Manisa'ya bağlıyoruz, süreyi kısaltıyoruz. Şimdi Binali Bey'i oradan milletvekili, belediye başkan adayı yaptık. İzmirliler Binali beyi seçmedi, milletvekili seçti. Şimdi biz oraya çok deneyimli, belediyecilikte deneyimi olan, devlet yönetiminde deneyimi olan bir arkadaşımızı getiriyoruz. Nihat Zeybekçi, Denizli'de iki dönem belediye başkanlığı yaptı. Öyle bir deneyimi var. Partide genel başkan yardımcılığı yaptı, ekonomi bakanlığı da yaptı. Onun da çok ciddi bir deneyimi var. İzmir'e de bu yakışır. İzmir'in pırıl pırıl olmasını istiyorsak, İzmir halkının modern bir yaşama kavuşmasını istiyorsak, Nihat beyin orada görevlendirmeyi alması, İzmir halkı tarafından alması, İzmir'e çok şey kazandıracaktır. İzmir'e ilk müdaheleyi nerede yaptık biliyor musunuz, İzmir'de doğru dürüst havalimanı yoktu. Adnan Menderes Havalimanı'nı İzmir'e biz kazandırdık. Şimdi modern bir havalimanı var. Bunu yapan biziz. Tüm yollar, genişleten, geliştiren biziz. İZBAN diye bir raylı sistemi var, yapamadılar, yüzde 50 - yüzde 50 Ulaştırma Bakanlığı'nın katkısıyla yapıldı. İzmir'in suyu yoktu. Biz DSİ'yi devreye soktuk İzmir'in su sorununu çözdük. İzmir'i bundan sonra körfezdeki pislikten kurtarmamız lazım, Haliç, Kocaeli Körfez'i nasıl kurtardıysak kurtarırız. 

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'IN DİĞER KONULARDAKİ AÇIKLAMALARI İÇİN http://www.kamubulteni.com/gundem/cumhurbaskani-erdogan-dan-yeni-askerlik-sistemi-tanzim-satislar-h7358.html ADRESİNİ ZİYARET EDEBİLİRSİNİZ.