CHP'li Çelebi'den Polisler için 3600 Ek Gösterge, Ek Görev Tazminatı ve POLSAN Çağrısı

Polislerin emekli olduktan sonra maaşlarının yarı yarıya düşdüğünden yaş haddine kadar çalışmayı sürdürdüğünü, 3600 ek göstergenin acilen verilmesi gerektiğini söyleyen CHP'li Çelebi, "Polislerimiz emekli olunca maaşları neredeyse yarı yarıya düştüğünden yaş haddine kadar çalışmak zorunda kalmaktadır. Söz verilen 3600 ek gösterge acilen verilmelidir.

CHP'li Çelebi'den Polisler için 3600 Ek Gösterge, Ek Görev Tazminatı ve POLSAN Çağrısı

CHP'li Çelebi'den Polisler için 3600 Ek Gösterge, Ek Görev Tazminatı ve POLSAN Çağrısı

Polislerin emekli olduktan sonra maaşlarının yarı yarıya düşdüğünden yaş haddine kadar çalışmayı sürdürdüğünü, 3600 ek göstergenin acilen verilmesi gerektiğini söyleyen CHP'li Çelebi, "Polislerimiz emekli olunca maaşları neredeyse yarı yarıya düştüğünden yaş haddine kadar çalışmak zorunda kalmaktadır. Söz verilen 3600 ek gösterge acilen verilmelidir. Polislerimiz ayda ortalama 240 saat çalışmakta, ek görevlerle birlikte bu süre 400 saate yaklaşmaktadır. Çalışma süreleri, senelik ve haftalık izinleri ile fazla mesai ücretleri yeniden düzenlenmelidir. Ek görev tazminatı verilmelidir." dedi. Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi, polis memurlarının yaşadığı sorunları ve çözüme yönelik beklentilerini TBMM'de gündeme getirdi. TBMM Genel Kurulu'nda vergi düzenlemeleriyle ilgili görüşmeler sürerken, partisi adına söz alan CHP İzmir Milletvekili, 3600 ek gösterge meselesinin yanı sıra polislerin özlük haklarının jandarma ile eşitlenmesi, POLSAN aidatları gibi konulara da değindi.

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi şunları kaydetti: 

Polislerimiz emekli olunca maaşları neredeyse yarı yarıya düştüğünden yaş haddine kadar çalışmak zorunda kalmaktadır. Söz verilen 3600 ek gösterge acilen verilmelidir. Polislerimiz ayda ortalama 240 saat çalışmakta, ek görevlerle birlikte bu süre 400 saate yaklaşmaktadır. Çalışma süreleri, senelik ve haftalık izinleri ile fazla mesai ücretleri yeniden düzenlenmelidir. Ek görev tazminatı verilmelidir. Görev tanımları netleştirilmeli, görev tanımları dışında iş yaptırılmamalıdır. Özlük hakları Jandarmanın özlük haklarıyla eşitlenmelidir. Polisin olmazsa olmazı kelepçesini kendi parasıyla alması trajikomiktir. Kelepçenin yanı sıra, dış göreve gönderilmelerine rağmen büroda çalışan polis memurlarına cop, polis rozeti, tabancasına taktığı fişekler ve polis yeleklerini "Kendi paranla al." denmesi yanlıştır. Mesleğe yeni başlayan polislerimizden zorunlu olarak POLSAN'a 288 TL aidat parası kesilmektedir. POLSAN'ın şartlarının en azından OYAK gibi olmasını beklemekteler. Kredi faizleri konusunda daha cüzi faizler uygulanmalı, ayrıca polislerimize maddi anlamda kazanç sağlayan bir sandık kurulmalıdır.