CHP’den Seçim Günü Provası

CHP Genel Başkanı milletvekillerini İzmir Seferihisar’da kampa çağırdı. Kampın yapılacağı ilk günde CHP Genel Başkan yardımcılarından Onursal Adıgüzel ile Oğuzhan Kaan Salıcı yönetiminde ‘’ Sandık güvenliği ile seçmen listeleri’’ adında sunumu gerçekleştirdi. Alınan bilgiye göre, kampta seçmen listeleri ile seçim günü operasyonların nasıl yapılacağı konusunda görseller paylaşıldı. Seçimin yapılacağı gün nelerin yapılacağı adım adım anlatıldı.

CHP’den Seçim Günü Provası

Seçim günü operasyonu nedeniyle hangi sistemlerin kullanılması, nasıl çalışma yapılması aktarılmış oldu. Milletvekilleri de çalışmalara destek vermek amacıyla davet edildi. Seçim zamanı sandık görevlilerinin doğru olacak şekilde atanıp atanmadıklarının çok önemli olduğu belirtildi.

Yapılan sunumlarda seçmen listelerindeki analizler anlatılmış oldu. Yabancı seçmenlerin analizleri yapıldı. Özellikle de Afgan ve Suriyeli seçmenlerin dikkat edilmesi gerektiği anlatıldı. Eski seçmen listeleriyle yeni gelen seçmen listelerinin karşılaştırmalarının yapıldığına dikkat çekildi. Seçmen listelerindeki kişilerin doğum yerlerine bakılmakta, bu kişi seçmen mi değil mi, Suriyeli mi veya Afganlı mı onlara bakmaktayız açıklamalarında bulunuldu. Seçim zamanı oylar nasıl takip edilecek, sandıkta görevli olacak kişilerin eğitimleri hakkında genel bilgiler verildi.

CHP genel Başkanı’nın İzmir Seferihisar da yapılan seçim günü provasında genel olarak seçim zamanı nelerin yapılması gerektiği, oy kullanacak kişilerin gerçek seçmen olup olmadıkları konusunda bilgiler verilmiş oldu. Seçim zamanı sandıkta görev alacak sandık görevlilerinin işlerini düzgün bir şekilde yapmaları konusunda eğitim verilmiş oldu. Bu toplantıya birçok CHP milletvekilleri de destek verdi.