CHP, VPN Uygulaması Geliştirdi: Şifresi Dikkat Çekti

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gençlik Kolları, İstiklal Caddesi'ndeki bombalı terör saldırısının sonrasında sosyal medyanın'bandı daraltma' kararını almasıyla kullanılamaz hale dönüştürülmesinden sonra yeni uygulaması 'CHP VPN’i duyurdu.

CHP, VPN Uygulaması Geliştirdi: Şifresi Dikkat Çekti

VPN uygulaması en son olarak İstiklal Caddesi'ndeki hain bombalı saldırının sonrasında gündeme gelmişti. Patlamadan sonra 'dezenformasyonu önlemek' gerekçesiyle 'bant daraltma' politikası güdülmüş ve sosyal medya adeta etkisiz hale getirilmiştir. Vatandaşlar ise yaklaşık olarak 10 saat boyunca sosyal medyaya VPN aracılığı ile erişim sağlayabilmişti.


En son olarak Cumhuriyet Halk Partisi Gençlik Kolları, sosyal medyanın bağıntı daraltması ile adeta felç olan sosyal medyayı daha da kullanılır hale dönüştürebilmek amacıyla 'CHP VPN' uygulamasını geliştirdi. CHP Gençlik kollarının sitesinde kullanılma sunulan dosyanın parolası ise 'iktidar’ olacak şekilde geliştirildi. 

söz konusu uygulama bir’ open VPN’ dosyası şeklinde kullanılıyor. Bunu kullanmak amacıyla ’openvpn connect’ uygulamasının App Store ya da Play Store uygulamaları üzerinden indirildikten sonra dosyanın uygulamaya tanıtılması gerekiyor.