CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu: "Atama Sayıları Artırılmalı, Ücretli Öğretmenlerin Sorunlarına Çözüm Getirilmeli"

Ek ders karşılığında çalışan öğretmenler ve öğretmen atama sayısı CHP TBMM Grup toplantısında gündeme geldi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, TBMM Genel Kurulunda öğretmen atama sayısı ve ücretli öğretmenlerin sorunlarına ilişkin açıklamalarda bulundu.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu: "Atama Sayıları Artırılmalı, Ücretli Öğretmenlerin Sorunlarına Çözüm Getirilmeli"

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ek ders karşılığında çalışan ücretli öğretmenlerin sorunlarının gündeme getirilmesi için parti grubuna talimat verdiğini açıkladı. TBMM Grup Toplantısında, ek ders karşılığında çalışan öğretmenlerin sorunlarını bildiklerini ve bu konuda adımlar atılması gerektiğini söyleyen Kılıçdaroğlu, bu öğretmenlerin büyük mağduriyetler yaşadığını, bunun çözümü için adım atılması gerektiğini söyledi. 

Yeni İş haberleri yayımlandı. Son iş haberlerini takip etmek, diğer adaylarla iletişime geçmek ve arkadaşlık kurmak için TIKLA VE İNDİR.
 

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, "Ek ders karşılığında çalışan öğretmenlerin sorunları büyük. Bu insanların iş güvencesi yok, 1 yıllık sözleşmeleri var, düşüncelerini asla dile getiremiyorlar. Özlük hakları yetersiz, yolluk alamıyorlar, bunların sorunlarını bir meclis araştırmasında dile getirelim. " ifadelerini kullandı.

Öğretmen atamalarının yetersiz olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, atama konusunda tasarrufa gidilmemesi gerektiğini , eğitimde tasarruf olmayacağını söyledi. Öğretmenler için özel kanun çıkarılması gerektiğini, sözleşmeli öğretmenlik düzeninin kaldırılması ve tüm öğretmenlerin kadrolu olması gerektiğine de dikkat çeken Kılıçdaroğlu, bunu kendilerinin iktidarında yapacaklarını, öğretmenlerin hak ettikleri yere geleceklerini söyledi.

KILIÇDAROĞLU'NUN AÇIKLAMALARINDAN SATIR BAŞLARI:

  • Çocuğunu okula gönderen hiçbir anne ve baba eğitim sisteminden memnun değil. Eğitim sistemini bir deneme tahtasına dönüştüren, çocuklarımızı kobay olarak kullanan bu iktidara ilk seçimde bütün anne ve babaların ders verme zamanı gelmiştir.
  • Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nda ek kadroda çalışan personelin ciddi sorunları var. Grup Toplantısı’nda dile getireceğim dedim ama bunun grup toplantısı boyutlarını aştığını gördüm.  57 bin dersliğe ihtiyaç var. 
  • 21. yüzyılın Türkiyesi'nde 2 milyon 658 bin 40 öğrenci EBA'ya ulaşamıyor. Biz, öğretmenler meslek kanunu çıkaracağız. Tüm bunları çocuklarımız için yapacağız. 
  • Patates üreticisi 4 aydır ürününü depoda tutuyor. Üretici zor durumda. TMO, Tarım Kredi Kooperatifi var. Bu kurumlar patates üreticilerinin sorunlarına eğilsinler. 
  • Çin'den 1 milyon doz aşı bedava alındı mı? Bedava alınan bu aşı DMO'ya 12 milyon dolara satıldı mı" diye sordum. Sağlık Bakanı "aracı yok" dedi. Biz aracı firmayı açıkladık. DMO ile Snovac'ın yaptığı anlaşma benim elimde var.