CHP'de Kurultay İçin İmza Sayısı Açıklandı

CHP'de son dakika gelişmesi yaşanıyor. Edinilen son dakika bilgilerine göre delegelerden toplanan imza sayısı açıklandı.

CHP'de Kurultay İçin İmza Sayısı Açıklandı

CHP'den beklenen açıklama geldi.

Son günlerin en çok konuşulan konularından olan CHP'de muhaliflerim kurultay için imzasında yeni gelişme yaşandı. İmzaları geçen gün teslim eden muhalifler bugün açıklama yaptı. Muhalifler adına açıklama yapan Gaye Usluer sayının 630 olduğunu söyledi. 

bir basın toplantısı düzenleyen ve kurultay için toplanan delege imzalarını değerlendiren Usluer şu ifadeleri kullandı:

"Bir düğümü hep birlikte düğüne çevirelim. Önümüzde yerel seçimler var. Yüzde 22,6'lık bir sonucumuz var. Yerel seçimlere hazırlanırken en büyük anket yakın zamandaki seçimlerdir. Bu puan bizim yerel seçimlere giderken anket sonucumuzdur. İsteğimiz kişilerin değişmesi değildir. İsteğimiz yeni bir yönetim anlayışının devreye girmesidir. Kurultayın toplanabilmesi için delege imzaları için bir noter şartı Matbet yok. Delegelerin salt çoğunluğunun beşte biri ile toplanabiliyor ama bizim tüzüğümüzde noter şartı ve salt çoğunluk şartı var. Bugün için toplam delege sayısı 1240. Noter tasdikli imza sayımız 630."

SÜREÇ BİR AN ÖNCE BAŞLAMALI

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na seslenerek açıklamasını sürdüren Usluer şu şekilde devam etti:

"Bizim sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'ndan beklentimiz imzaların takibini devam eden süre içerisinde olağanüstü kurultay sürecini bir an önce sayın Genel Başkanımız tarafından başlatılmasıdır. Sağduyunun, ortak aklın bizzat genel başkanımız tarafından oluşturulmasıdır. Biz Atatürk'ün kurduğu partiyi asla AKP'nin mahkemelerinde tartışılır duruma getirmeyeceğiz."

Usluer, "Elimizde belgeli 630 imza var. 50 imzalı belge daha var ama elimizde değil. Bize ulaşmadı henüz. Pazartesi saat 17.00'ye kadar bu belgelerin ulaşması halinde onlar da işleme alınacaktır" dedi.

SÜREÇ NASIL DEVAM EDECEK?

Bundan sonra imzalar genel merkezde incelenecek ve delege sayısının yarısından bir fazla olan 621 sayısına ulaşıldığında kurultay yapılacak.

Kamubulteni.com  | Ankara