Bolu Belediyesi'nden Avrupa'ya Gidecek Suriyelilere Ücretsiz Otobüs

Avrupa kapılarının açılmasının ardından Suriyeliler Yunanistan sınırına akın etmeye başladı. CHP'li Bolu Belediyesi , Avrupaya gitmek isteyen Suriyelileri , otobüsle götüreceğini duyurdu.

Bolu Belediyesi'nden Avrupa'ya Gidecek Suriyelilere Ücretsiz Otobüs

Suriyelilere ücretsiz otobüs.

İdlib 'teki hain saldırıda 33 askerimiz şehit oldu. Kahreden şehit haberi sonrası Türkiye, mültecilere avrupa kapılarını açtı. Yapılan açıklamada avrupaya geçmek isteyen Suriyelilerin engellenmeyeceği bildirildi. Bu açıklama sonrası Suriyeliler Avrupa sınırna akın etmeye başladı. Kara ve deniz yolu ile avrupaya geçişlerin başlamasının ardından Yunanistan, sınıra asker yığdı ve dikenli teller ördü. Gaz bombaları ile mültecilere müdahale eden Yunanistan'da bazı askerler, mültecilere silah çekti.

TAKSİ VE OTOBÜSLERLE GİTTİLER

Otobüsler ve taksilerle sınıra giden Suriyeliler, Avrupaya geçmek istedi.  Önhceki günden bu yana otogarlarda ciddi bir yoğunluk yaşandı. 

BOLU BELEDİYESİ'NDEN ÜCRETSİZ OTOBÜS

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan bir açıklama yaptı ve  Avrupa'ya geçme amacıyla Edirne'ye gitmek isteyen mülteciler için ücretsiz otobüsler kaldırılacağını söyledi.

Özcan konu ile ilgili yaptığı açıklamada, gitmek isteyen sığınmacıların muhtarlık veya belediyeye müracaat etmesi gerektiğine yer vererek, “Dün gece Suriye’de muhtemelen rejim güçleri tarafından kahraman Türk askerimize yönelik hava saldırısı gerçekleştirildi. Ben şehit olan askerlerimize Allah’tan rahmet diliyorum, yaralılarımızın da şifa bulmasını temenni ediyorum. Bu hain saldırıdan sonra hükûmetimiz, mülteciler için sınır kapılarının açıldığını duyurdu. Bu kapsamda biz de arkadaşlarımız ile çalıştık. Bizde, Bolu’daki mültecilerin sınır şehri olan Edirne’ye ulaşabilmeleri için Bolu’dan ücretsiz otobüsler kaldırmayı taahhüt ediyoruz. Edirne’ye gitmek isteyen mülteciler muhtarlıklara ve Bolu Belediyesi’ne başvuru yapabilirler. Sayı ne kadar olursa olsun biz buradan Edirne’ye naklini gerçekleştirmeye hazırız” ifadelerini kullandı.