Bir Siyasi Parti Daha Seçimlere Girmeye Hak Kazandı

Halkın Kurtuluş Partisi (HKP), yasal bir engel bulunmamasına rağmen 2015’ten itibaren seçimlere katılmalarının engellendiğini fakat seçime girmek amacıyla gerekli örgütlenmeyi sıfırdan başlamak suretiyle yeniden tamamlayıp seçime girme yeterliliği elde ettiklerini duyurdu. HKP (Halkın Kurtuluş Partisi) Genel Merkezi, 2023 Haziran’da yapılması planlanan seçimlere katılım sağlayacaklarını söyledi. Halkların Kurtuluş Partisi’nden yapılan yazılı açıklamada, kanunun istediği bütün koşulların yerine getirildiğ

Bir Siyasi Parti Daha Seçimlere Girmeye Hak Kazandı

Halkın Kurtuluş Partisi (HKP) Tarafından Yapılan Açıklamada Şu İfadelere Yer Verildi


“Söz konusu hukuksuzluğa, bu kanunsuzluğa karşı fiili ve hukuki bir şekilde ne yapılması gerekiyorsa yaptık, bütün alanlarda mücadele verdik. Fakat kanun dışı ve keyfi bir biçimde uygulanan yazsak kaldırılmadığı. AKP'liler nihayetinde 2022 senesinde seçim yasasında değişiklik yapmak suretiyle partimize uygulanan tam kanunsuzluğu yasal kılıfa sokmaya çalıştılar. Biz de bunun üzerine 2023 senesinde yapılacak seçimlere katılmak amacıyla 20 Mart 2022 tarihinde partimizin 5’inci olağan genel merkez genel kurulumu yapmak suretiyle daha önce kurulmuş bulunan bütün il ve ilçe örgütlerimizi kapatmaya ve tekrardan örgütlenmeye karar verdik. Bu karar doğrultusunda da hızlı bir şekilde çalışmalara başlamak suretiyle kanunun talep ettiği zorunlu kıldığı bütün koşulları yerine getirdik. Bu durum Yargıtay Cumhuriyet başsavcılığının siyasi partiler ve uygulamasında resmi bir şekilde kayıtlı durumdadır.

Yani kanuni bir şekilde partimiz artık bundan sonra gerçekleştirilecek bütün seçimlere katılma hakkını elde etmiştir. Bu ülkenin en Vatansever, en haksever, en doğa ve hayvansever partisi olan Halkın Kurtuluş Partisi olarak seçimlere katılma hakkını elde ettik.”


Dedi.