Binali Yıldırım'dan Son Dakika İstanbul Açıklaması

Son dakika haberi: Binali Yıldırım bir basın toplantısı düzenledi ve seçimlerle ilgili önemli değerlendirmelerde bulundu. İşte Binali Yıldırım 'ın açıklaması.

Binali Yıldırım'dan Son Dakika İstanbul Açıklaması

İşte Binali Yıldırım 'ın açıklamaları:

"Seçimlerden hemen sonra iki açıklama yapıldı. Seçim gecesi, önce CHP adayı rakam vererek kazandığını ilan etti, 29 bin 500 civarı oy ile. Biz de aynı gece 11:25'te eldeki bilgilere göre kazandığımızı söyledik. YSK Başkanı Sadi bey bir açıklama yaptı, 27 bin 889 oyla Ekrem İmamoğlu'nun önde olduğunu ifade etti. Sandık sonuçlarına ait ilk bilgilerle beraber seçim esnasında seçim tamamlandıktan sonra ortaya çıkan anormallikler, şaibeler gibi anormalliklerin de gündeme geldiğini hep beraber gördük. Bu seçimleri ikiye ayırmak gerekir. Bir seçim günü işlemleri, idari işlemler, ikincisi de seçim sonrası sonuçlara yönelik itirazların değerlendirildiği yargısal süreç.

Ben kısaca itirazların bir listesini söylemek istiyorum. 2014 seçimlerinde AK Parti 84 itiraz yapmış, 77 ret, 7'si kabul edilmiş. CHP 45 itiraz, 4 kabul, 41'i reddedilmiş. Böyle gidiyor.

2019 yılı seçimlerine geldiğimizde toplam 522 itiraz var, 485'i itiraz görmüş ve 13'ü kabul edilmiş. Burada AK Parti, CHP, MHP, İYİ Parti, HDP var. Herkes itiraz hakkını kullanmış, kullanmaya devam ediyor.

İtiraz süreci seçim kültürümüzde, her seçimde olmuştur. 1946 seçimleri yarı serbest seçimlerdir. O itirazı da CHP yapmıştır. Bugün bu itiraza tahammülsüzlük esasında anlaşılabilir değildir. 2014'te de CHP Ankara seçimlerini hem AYM hem de AİHM'e götürmüştür. Biz hukukun peşindeyiz. Biz, vatandaşlarımızın verdiği oyun sandıkta iç edilmesinin önüne geçmeye çalışıyoruz.

İki parti veya iki aday yakın oya rağmen neden aradaki fark benim lehime artmaktadır. Bu sorunun cevabını bekliyorum. Yanlışlık varsa bu her iki aday için de aynı şekilde olması icap eder. Bu şunu gösteriyor, oylar sandıkta iç edilmiştir. Bizim oylarımız karşı adaya yazılmıştır. Bunlar tespit edebildiklerimiz. Bugüne kadar oyların sadece yüzde 10'u sayılabilmiştir. CHP buna rıza gösterseydi, mutlaka seçimin sonucu böyle olmayacaktı, bu fark kapanacak ve tersine dönecekti. Seçimin bu şekle dönüşmüş olması tatsız bir şey. Sakatlanmış bir seçim sonucu ile başkan olması doğrusu pek hoş bir şey olmaz. Başkanın güçlü şekilde görev yapması ve İstanbulluların özlediği hizmetlerin yerine getirilmesi bütün İstanbulluların arzusudur, beklentisidir. "