Bekçilik Kanununda Flaş Gelişme: AYM'ye Gidiyor

Bekçilik kanun teklifi AYM'ye gidiyor. CHP'den yapılan son dakika açıklamasında düzenlemenin bazı maddelerinin anayasaya aykırı olduğuna yer verildi.

Bekçilik Kanununda Flaş Gelişme: AYM'ye Gidiyor

Son dakika : Bekçilik kanunu AYM'ye gidiyor.

Bekçilik Kanununda değişiklik yapılmasına dair kanun teklifi geçtiğimiz gün Meclis Genel Kurulu 'nda kabul edildi. TBMM 'de kabul edilen kanun teklifi önümüzdeki günlerde onaylanacak ve Resmi Gazete 'de yayımlanarak yürürlüğe girecek.

TBMM Genel Kurulu 'ndan geçen kanun teklifi ile ilgili son dakika gelişmesi yaşandı. Edinilen bilgilere göre CHP'nin 18 maddelik değişikliği AYM 'ye taşıyacağı öğrenildi. 5, 6 ve 7 'nci maddelerde yer alan yedi düzenlemeye itiraz edileceği bildirildi. 

Partinin AYM 'ye yaptığı itiraz  başvurularını hazırlayan İstanbul Milletvekili İbrahim Kaboğlu, teklifteki bazı düzenlemelerin tartışmaya gerek olmayacak kadar açık şekilde Anayasa’ya aykırı olduğunu söyledi ve şu ifadeleri kullandı:

“Bekçilere tanınan geniş ve keyfiliğe açık yetkiler, devletin ahlak polisliği yapması ve bireylerin hayat tarzına müdahale etmesi riskini içermektedir. Teklifteki birçok düzenleme; hukuki belirlilik ve güvenlik ilkelerine aykırıdır ve keyfi durumlar yaratmaya elverişlidir. Bu kapsamda Anayasa Mahkemesi’ne başvurumuzu yapacağız” 

HANGİ MADDELERE İTİRAZ EDİLECEK?

CHP 'nin 5., 6 ve 7 'nci maddelere itiraz edeceği bildirildi. İtiraz edilecek maddeler şu şekilde: