Bahçeli'dan AK Partili O İsimlere Çok Sert Andımız Tepkisi

Andımız hakkında MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'den son dakika açıklaması geldi. Bahçeli yaptığı açıklamada Danıştay kararını eleştiren AK Partililere sert çıkıştı.

Bahçeli'dan AK Partili O İsimlere Çok Sert Andımız Tepkisi

MHP Genel Başkanı 'ndan AK Partili isimlere sert Andımız tepkisi.

Partisinin grup toplantısında konuşan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, af, ittifak ve andımız hakkında flaş açıklamalarda bulundu. Yerel seçimlerde ittifak arayışlarının olmadığını, ad konusunda geri adım atmayacaklarını söyleyen Bahçeli, andımız hakkında sert konuştı.

"AK Parti içinde ittifakı dinamitlemek isteyenler taklalar atabilirler. Yasal zemin aramaya son vermenin vakti gelmiştir. Parti olarak mahalli idareler seçimlerine yönelik ittifak arayışımız artık kalmadı. Oyalamaya, ümitlerle oynamaya gerek yoktur. Kendi yolumuzu yalnızca kendimiz çizeceğiz. Kendi adaylarımızla katılıp Türkiye'nin her seçim bölgesinde yer alacağız."

ANDIMIZ AÇIKLAMASI

Andımız hakkında Danıştay 'ın kararını doğru bulduğunu söyleyen Bahçeli, AK Partili isimlerin Danıştay'ın kararına tepksine sert çıkıştı. Bahçeli açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"Elbette Türküz, Türkçüyüz. andımız Türk milletinin ruh kökünden doğmuş, gelecek kuşakları aynı heves ve hedef etrafında buluşturmayı esas almıştır. Danıştay, çözülme sürecinin kötü bir hatırasını sköüp atmıştır. Çözülme sürecinin kamburlarından kurtuluşun parlak bir müdesi olmuştur."

Bahçeli, Danıştay'ın karar mercisi olmadığını, Andımızın okunması kararının yürütmenin işi olduğunu ve Danıştay 'ın hukuksuzluk yaptığını söyleyen AK Partili isimlere de tepki gösterdi.

İTTİFAK BİTTİ

Bahçeli ittifak ile ilgili şu ifadeleri kullandı:

"Oyun bozanlık yapmıyoruz, tekere çomak sokmuyoruz, pişmiş aşa su katmıyoruz. Kendi göbek bağımızı kendimiz kesmeye hazırız. İttifak, bir parçanın yok sayılması, tez ve önermelerinin görmezden gelinmesiyle ayakta kalmayacaktır. Diğer tarafın üstten bakması, parmak sallamasıyla yaşamayacaktır. Pozisyon hatırlatması, çatladı çatlıyor ihbarlarıyla, şartların kollanmasıyla varlığını idame ettiremeyeektir. Dürüstlük olmadan eşitler arası ilişki sürmeyecektir. Bazıları sevinç taklaları atabilirler. Tartışmalara son vermenin vakti yoktur. Bu kronik süreci uzatmanın alemi yoktur. Herhangi bir ittifak beklentimiz, arayışımız, niyetimiz artık kalmamıştır.

Biz başkasına benzemeyiz MHP'yiz. İşin tadı kaçtığından zoraki görüşmelerle bir yere varmanın imkanı yoktur. Oyalanmaya, milleti aldatmaya, umutlarla oynamaya lüzum yoktur. Kendi yolumuzu sadece kendimiz çizeceğiz. Yerel seçimlere kendi adaylarımızla, kendi amblemimizle katılıp Türkiye'nin her seçim bölgesinde demokraik mücadelemizi yapacağız.

Bizi buradan gönderecek henüz kundağa düşmemiştir.

Bizim kimsenin kökeni ve mezhebini öne çıkaran bir zihniyete sıcak bakmamız mümkün olmamıştır. Millet kavramı birleştirici ve bütünleştirici bir işlev görmüştür.